Hashtags voor Instagram

Inmiddels weet iedereen die mij al een tijdje volgt wel dat ik gek ben op Instagram! Ik vind het super leuk om foto's te maken en met jullie te delen, jullie een kijkje in ons leven te geven.

Overigens vind ik het ook erg leuk om andere te volgen via Instagram, foto's zeggen vaak zoveel meer als alleen maar woorden.

 

Mijn Instagram account is net als mijn blog in November online gegaan en inmiddels heb ik al heel wat volgers mogen welkom heten (op dit moment staat de teller op 942 :D )

Vaak krijg ik de vraag hoe je likes en volgers op Instagram krijgt?

 

Naar mijn idee heeft dat alles te maken met de Hashtags die je gebruikt.

Vandaag dus speciaal voor jullie een lesje Hashtags!

Waarom hashtags?

Op Instagram kan je jouw account openbaar of prive zetten. Als jouw account op openbaar staat kan iedereen jouw foto's zien, liken en reacties plaatsen.

Wil je dat jouw foto's gevonden worden omdat je ze bijvoorbeeld gebruikt om jouw blog te promoten? Zorg er dan in iedergeval voor dat jouw account op openbaar staat.


 

Als je een foto plaats zullen in iedergeval alle mensen die jou volgen de foto zien en kunnen hier dan op reageren. Hoe meer volgers jij hebt hoe meer andere mensen jouw foto ook zullen zien.

Druk maar eens op het zoekicoontje. 

Je ziet dan allemaal foto's van andere mensen die jij niet volgt maar die wel foto's plaatsen met jouw interesses.

Hoe meer volgers en likes jij dus hebt hoe hoger jouw foto's in dat zoekresultaat terecht komen.

 

Ook kan je hier zoeken op hashtags.

Voorbeeldje

Als ik op vakantie ga vind ik het heel erg leuk om van te voren alvast een beetje rond te snuffelen op internet of ik informatie kan vinden over het hotel waar we naar toe gaan.

Ook Instagram gebruik ik hiervoor. Ik zoek dan met een hashtag en de naam van het hotel.

Gegarandeerd dat er mooie foto's van het hotel op Instagram staan.

 

Vind je het leuk om foto's van andere moeders te bekijken? Zoek dan bijvoorbeeld op #momlife en je kunt scrollen door heel veel foto's van moeders van over de hele wereld.

Hoe meer likes jouw foto heeft hoe hoger je in het zoekresultaat komt.

 

Hashtags zijn dus erg belangrijk en kunnen je heel erg helpen je blog te promoten! De meeste bezoekers van mijn blog komen dan ook van Instagram

Welke hashtags gebruiken

Oke, nu weten we dus dat hashtags belangrijk zijn. Best lastig om iedere keer nieuwe hashtags te verzinnen he?

Hoeft niet hoor!

Je kan ook vaak dezelfde gebruiken!

Heb je bijvoorbeeld een mamablog dan zou ik ervoor kiezen om veel hashtags te gebruiken die laten zien dat jij schrijft over kinderen. Zo zal iemand die op zoek is naar kind gerelateerde dingen op jouw account terecht komen en misschien ook wel weer door klikken naar jouw blog.

 

Voor ons mamabloggers een aantal voorbeelden voor hashtags die je bij iedere foto kan gebruiken.

#momlife

#mama

#mamablog

#mamablogger

#mom

#mommy

#mamaliefde

#momlove

Wees creatief, zodra je de hashtag intikt bij jouw foto zie je ook hoevaak de hashtag wordt gebruikt. Staat er dat die pas 1 keer eerder is gebruikt? Dan is die dus niet heel erg effectief en zal er niet veel op gezocht worden.

 

Er zijn ook hashtags die iedere blogger kan gebruiken, die bijvoorbeeld voor meer likes en volgers zullen zorgen. Voorbeelden hiervan zijn:

#instalike

#instafollow

#instablog

#blog

#blogger

#instablog

#like

#likes

#follow

Ook hier geldt weer, wees creatief!


Instagram is echt heel erg leuk!

Nog niet overtuigd van Instagram?

Ik zou zeggen ga er eens een paar dagen actief mee aan de slag!

Plaats per dag minimaal 3 foto's, gebruik bij iedere foto lekker veel hashtags en kijk ook bij andere accounts rond en reageer op andere.

Je zal zien dat als jij deze bovenstaande tips gebruikt je binnen een paar dagen Instagram echt heel erg leuk gaat vinden!

 

Weet je wat ik trouwens ook heel erg leuk vind?

Ik probeer iedere dag een aantal foto's te plaatsen, dit betekend dat je eigenlijk een soort fotoalbum aan het maken bent. Super leuk om in terug te kijken!

 

Volg jij mij trouwens al op Instagram?

Heb ik jou kunnen overtuigen? Of ben jij al actief op Instagram?

Commentaar schrijven

Commentaren: 28
 • #1

  Karin (zaterdag, 15 april 2017 08:21)

  Ik vind Instagram heel leuk, maar erger me de laatste tijd steeds meer aan nepaccount en free followers account. Ook sturen hele grote accounts wel eens dezelfde reactie naar iedere foto of doen ze het volg-ontvolg spelletje. Ik gebruik dus nooit de hashtags met instalike en follow en ik houd bij wie mij volgen. Ik check hun profiel en als het niet aansluit of klopt, blokkeer ik ze. Dan heb ik misschien minder likes maar wel 'echte likes' �

 • #2

  Kreanimo (zaterdag, 15 april 2017 08:28)

  Ik vind instagram heel leuk.
  Jij zegt: gebruik lekker veel hashtags, bij anderen zie ik net dat ze dat irritant vinden.
  Voor mij is er dus een gulden middenweg! ;)

 • #3

  Eke (zaterdag, 15 april 2017 08:32)

  Ik merk dus echt nauwelijks iets van verkeer naar mijn blog, zo jammer! Krijg wel meer likes met bepaalde hashtags maar dat levert vaak ook een hoop volg/ontvolg op, te jammer!

 • #4

  Christa (zaterdag, 15 april 2017 08:37)

  Wat Karin ook al zegt: ik kan me waanzinnig irriteren aan die accounts voor free followers of van die fake accounts...
  Naasts dat vind ik Instagram echt heel erg leuk, maar snap ik niet waar sommigen de tijd vandaan halen om minimaal 3x per dag iets te posten � Daar heb ik echt de tijd niet voor!

 • #5

  Rosita (zaterdag, 15 april 2017 08:43)

  Ik gebruik instagram heel vaak, de laatste 9 foto's worden ook mooi weergegeven op mijn blog. Vaak gebruik ik de foto's van instagram juist ook tussen de berichten omdat ze heel mooi zijn en het formaat handig is. Qua hashtags is het wisselend. Misschien maar eens meer gebruiken ☺️

 • #6

  Kirsten (zaterdag, 15 april 2017 08:44)

  Leuk artikel met handige tips! Ik vind instagram ook erg leuk! Vooral ook om bij andere te kijken en om een kijkje in ons leven te geven!

 • #7

  Tania (zaterdag, 15 april 2017 08:52)

  Ik vind Instagram heel leuk om te gebruiken. Allen vind ik dat volgen en ontvolgen superirritant

 • #8

  Shirley (zaterdag, 15 april 2017 09:08)

  Ik vind instagram het allerleukst en gebruik ook altijd mijn standaard hashtags en nieuwe erbij. Facebook komt daarna. Pinterest vind ik gaan en twitter niks. Dat is persoonlijk.

 • #9

  Linda (zaterdag, 15 april 2017 09:14)

  Ik heb een haat-liefde verhouding met instagram. Ik heb wel een standaard rijtje hashtags, maar ik gebruik ze niet altijd... want ik ben lui en heb niet altijd zin om ze erin te plakken.
  Maar ik zie er bij jou een paar die ik nog niet ken, dus ik denk dat ik mijn lijstje wat ga uitbreiden en het dan nog eens ga proberen, want zoveel bezoekers krijg ik via instagram nog niet binnen. :)

 • #10

  Mariska van Heel (zaterdag, 15 april 2017 09:22)

  Helaas werken deze tips niet bij mij. Ik heb Instagram een beetje opgegeven. Je moet super veel moeite doen er heel veel tijd insteken. Met gevolg dat men je volgt en ontvolgt. Ook nauwelijks verkeer naar mijn website. Ik snap er niks van ik zie accounts met een rommelige feed en niet echt hele mooie foto's en die hebben duizenden volgers. Het voelt te random allemaal. Maar fijn dat het bij jou lijkt te werken want in een paar maanden zoveel volgers vind ik een hele prestatie �

 • #11

  Sylvia (zaterdag, 15 april 2017 10:01)

  Heel knap dat je al zoveel volgers hebt. Ik kom net aanwaaien met mijn 300 nog wat haha.. Ik vind het een echt leuk medium maar sommige spelletjes van volgen ontvolgen vind ik echt drama ik verwijder ze dan ook gelijk weer bah zo jammer. Mijn feed is verre van perfect en dat is goed genoeg voor mij dat neppe gedoe daar doe ik niet aan

 • #12

  Marieke (zaterdag, 15 april 2017 10:06)

  Ook ik ben gek op Instagram. Maar heb wel een privéaccount, omdat ik bij wil houden wie mij gaat volgen. Bevalt het account wat me wil volgen niet. Blokkeer en verwijder ik het verzoek. Ook volg ik wel graag terug, zodat je meer interactie hebt.
  Hashtags probeer ik altijd te doseren. Ligt ook een beetje aan de foto die ik plaats. Bij mijn project2017 plaats ik altijd meer hashtags dan bij mijn blog. Ook omdat ik al eens heb gelezen dat je niet teveel hashtags moet gebruiken als blogger.

 • #13

  maddy (zaterdag, 15 april 2017 10:40)

  Handige tips! Ik zelf ben meer van Facebook, merk dat ik daar meer bereik mee heb. Ik kan me ook erg irriteren aan het free follow gedoe. Fijn dat het bij jou zo'n succes is!

 • #14

  Girls-Things (zaterdag, 15 april 2017 11:49)

  Ik vind Instagram echt geweldig.
  Bedankt voor de hashtag tips ;).

 • #15

  Fleur (zaterdag, 15 april 2017 12:34)

  Handige tips! Ik ben ook gek op IG. Altijd leuk om foto's te kijken

 • #16

  Lisette (zaterdag, 15 april 2017 13:47)

  Ik ben sinds januari ook actief op instagram. Nu plaats ik geen 3 foto's per dag, maar wel een aantal in de week. Mijn volgers komen gestaag. Bedankt voor je hashtag tips!

 • #17

  Annemarel (zaterdag, 15 april 2017 14:40)

  Ik ben net nieuw in de wereld van instagram...dus ben erg blij met deze tips want veel volgers heb ik nog niet....
  https://www.instagram.com/annemarel_r/

 • #18

  Jill (zaterdag, 15 april 2017 15:04)

  Ik ben zelf ook actief op Instagram. Wel met een persoonlijk account ipv mijn blog. Ik vind het altijd super leuk om rond te pluizen op Instagram. Het enige waar ik mij aan erger zijn al die nepaccounts en spammers. De enige manier die ik heb kunnen vinden om hen tegen te houden is om je profiel af te schermen.

 • #19

  Layla (zondag, 16 april 2017 20:08)

  Ik gebruik ook hashtags en ik plaats tenminste 2 afbeeldingen per dag. Als ik dat niet doe dan merk ik gelijk dat het terug loopt

 • #20

  Melanie (zondag, 16 april 2017 20:21)

  Ik ben niet overtuigd van Instagram. Per dag krijg ik er 10 bij om de volgende dag er weer 12 kwijt te zijn. Al die NEP accountants. Of mensen die niet de moeite nemen om zelf iets neer te zetten als reactie. Maar dat laten doen.
  Follow for follow doe ik niet aan. Ik volg je omdat ik jou wil volgen. Niet voor een volg.
  Instagram is bovendien mijn derde sociale waar mijn volgers van naar mijn blog komen

 • #21

  Marloes (maandag, 17 april 2017 10:04)

  Ik vind instagram super leuk en probeer er regelmatig te posten. Ik ben alleen niet super consequent en weet niet precies nog hoe ik het wil inrichten, want vaak vind ik foto's heel leuk maar passen ze niet zo mooi bij elkaar. Misschien nog maar een tweede account maken voor de mooi gecoördineerde foto's �

 • #22

  Vlijtig Liesje (maandag, 17 april 2017 10:39)

  Ik 'zit' ook op Instagram maar nog wat aarzelend. Dus dit is een handige post voor mij.

 • #23

  Cassandra (maandag, 17 april 2017 11:33)

  Ik vind die follow & like tags mega irritant. Ik gebruik ze zelf ook niet. Ik volg een ander omdat ik diegene leuk vind, dat hoop ik andersom net zo. Ik heb lieve 'echte' volgers dan van die like4like volgers want die zijn mega slecht voor je engagement

 • #24

  Merel (maandag, 17 april 2017 12:21)

  Vond het eerst niet zo voor mijn blog maar sinds kort een fantastisch medium. Deze hashtags gebruik ik ook, net als passende zoals vandaag #easter en #pasen. Werkt wel. En het bereik van mijn blog is ook groter net als de interactie. Die paar fake accounts prik ik wel doorheen.

 • #25

  Laura de Graaf (maandag, 17 april 2017 14:32)

  handig! Toch werkt het denk ik niet echt en gebruik ik het liever niet

 • #26

  Cynthia (zondag, 23 april 2017 12:18)

  Door jou ben ik meer hashtags gaan gebruiken! Wist ik veel waarvoor ze dienden.. Ik ben trouwens gek op Insta. Het levert me echt veel views naar mijn blog op!

 • #27

  Dyonne Bakker (dinsdag, 25 april 2017 20:26)

  Hele handige tips! Ik merk ook dat hashtags meer reacties en likes opleveren. Als je dit niet doet, is het aantal toch minder.

 • #28

  Marieke (donderdag, 11 mei 2017 22:08)

  Ik gebruik instagram ook al een tijdje en ik merk dat sommige hashtags echt goed werken! Ik ga die van mama ook nog even probereb ;) Kijken wat voor reacties ik daar op krijg. Erg leuk geschreven :)