Stichting babyspullen, ieder kindje verdient een goede start

Weet jij dat in Nederland 1 op de 9 kinderen opgroeit in armoede? In grote steden is dit zelfs 1 op 4! Dat betekend dat er hoogst waarschijnlijk ook in de klas van jouw kind een kind zit dat het thuis niet breed heeft.

Best bizar he?! Jaarlijks worden er zo'n 20.000 baby's in armoede geboren.

 

Iedereen die al moeder is of die binnenkort moeder wordt weet hoe duur baby spulletjes zijn. Een complete baby kamer? Die kost al gauw 1000 euro, of wat dacht je van een kinderwagen? Heel erg veel geld!

Maar niet alleen de grote spullen kosten veel, ook de spulletjes die echt nodig zijn kosten een hoop, luiers, rompertjes, kleding, hydrofylen doeken.

Voor mensen die in armoede leven is dit gewoon een hele hoop geld en kan dit in veel gevallen dus gewoon niet gekocht worden.

 

Stichting Babyspullen helpt deze gezinnen!

Bezoek aan stichting Babyspullen

Een aantal weken geleden ontving ik een uitnodiging om langs te komen op het hoofdkantoor van Stichting Babyspullen.

Eerder had ik nog nooit van deze stichting gehoord maar toen ik een kijkje nam op hun website wist ik meteen dat ik hier bij wilde zijn.

 

Wat een super goed idee en wat fijn dat deze stichting mensen in armoede helpt maar boven al wat fijn dat door Stichting Babyspullen babytjes toch een goede start krijgen, want ieder kindje verdiend toch een goede start?

 Wat doet Stichting Babyspullen nou eigenlijk?

Bij Stichting Babyspullen kan iedereen spullen doneren voor baby's. Denk aan kleding, speelgoed etc.

Dit wordt allemaal verzameld en gesorteerd en daar worden super mooie pakketten van gemaakt. Deze pakketten worden dan verspreid aan mensen die dit echt nodig hebben. (deze mensen worden aangemeld via een hulpverlener)

 

Wat er in een pakket zit? Denk aan kleding, flesjes, hydrofielendoeken, luiers echt alles wat je nodig hebt voor een pasgeboren baby.


Bij aankomst op het hoofdkantoor in Heerhugowaard viel mij meteen de enorme hoeveelheid spullen op.

Wat worden er een dingen ingezameld echt heel erg mooi om te zien!

 

We werden vriendelijk ontvangen en konden eerst gezellig even met elkaar kletsen onder het genot van wat lekkers en wat te drinken.

 

Daarna kregen wij een rondleiding door het pand zodat we konden zien wat er eigenlijk gebeurd.


Aller eerst worden alle spullen die binnengebracht worden uitgepakt en gesorteerd op geslacht (meisje/jongen) en er wordt gekeken of het lange of korte mouwen heeft. Dan wordt er gekeken welke spullen er bruikbaar zijn. Alleen dingen die nog mooi zijn (dus geen vlekken of verwassen kleding) worden gebruikt en deze worden netjes opgevouwen. Uit eindelijk worden de spullen verdeeld over de boxen en komt er dus een complete babybox uit, een pakket om een kindje een goede start te geven!

 

Ook wij werden aan het werk gezet en mochten helpen met kleding sorteren. Erg leuk om te doen en om te zien hoeveel werk al deze vrijwilligers doen (de stichting wordt namelijk gedraaid door vrijwilligers)

Na het sorteren hebben wij met zijn allen nog gebrainstormd en ideeën uitgewisseld voor de stichting, wie weet kunnen ze wel wat met onze frisse input!

Ook jij kan helpen!

Vind jij net als ik dat deze Stichting heel erg mooi werk doet?

Ook jij kan helpen!!!

Heb jij baby spulletjes liggen die je niet meer gebruikt? Stichting Babyspullen is er erg blij mee!!! Overal in Nederland zitten verzamelpunten waar jij je spulletjes naar toe kan brengen. 

Op de website kan je het dichtstbijzijnde punt zien.

 

Ik heb een leuke en leerzame middag gehad, erg mooi om te zien met hoeveel enthousiasme deze pakketten worden gemaakt en uiteraard heel mooi dat er kindjes daadwerkelijk mee geholpen worden!

Kende jij Stichting BabySpullen al?

Commentaar schrijven

Commentaren: 9
 • #1

  Dewi (donderdag, 06 april 2017 06:51)

  Wat een goed initiatief van deze stichting! Bizar veel he, dat er zoveel kindjes per jaar in armoede worden geboren, sneu. Goed dat deze stichting er is.

 • #2

  A Fashion Taste (donderdag, 06 april 2017 11:22)

  Het is inderdaad een super goed initiatief! Zelf probeer ik ook met oude spullen zoveel mogelijk te geven aan stichtingen!

 • #3

  Layla (donderdag, 06 april 2017 11:48)

  Mooi initiatief. Alleen vind ik dat mensen het zo duur maken als ze zelf willen. Een babykamer kun veel goedkoper krijgen als je maar zelf op de prijzen let. Kijk eens op marktplaats, shop bij zeeman en wibra. Dan ben je al veel voordeliger..

 • #4

  MamaIssues (donderdag, 06 april 2017 11:55)

  Klopt Layla!! Je kan het zo gek maken als je zelf wilt
  Toch kost alles ook de kleine dingen echt een hoop :)

 • #5

  info@beauty-unboxing.nl (donderdag, 06 april 2017 13:07)

  Wat een mooie stichting. Ik kende het nog niet!

 • #6

  Marlies (donderdag, 06 april 2017 13:38)

  Ik kende het concept niet! En wat erg dat er zo'n armoede heerst. Vreselijk! Ik kom van België en ik weet dat het hier niet zoveel beter is, jammer genoeg... Ik zou eens moeten opzoeken of er een gelijkaardige stichting in België is.

 • #7

  cassandra (donderdag, 06 april 2017 14:22)

  Goede stichting he?! Ik doe het hier regionaal, het doneren aan kansarme gezinnen.

 • #8

  MamaPlaneet (vrijdag, 07 april 2017 09:43)

  Ik schrik van de cijfers maar wat een mooi stukje heb je geschreven voor deze organisatie. Prachtig initiatief!

 • #9

  Fleur (vrijdag, 07 april 2017 10:55)

  Ik kende deze stichting nog niet, maar wel soortgelijke initiatieven. Heel goed om je babyspullen hieraan door te geven. Vaak heb je ze toch maar kort nodig en kunnen ze zeker nog een ronde mee