Mijn basisschool tijd

Denken jullie wel eens terug aan je basisschool tijd?

Lijkt al enorm lang geleden he?

Ik denk er nog vaak aan terug, helemaal nu mijn kinderen naar de zelfde basisschool gaan als waar ik vroeger op heb gezeten.

Hoe leuk is dat?

De juf van mijn dochter gaf al les op deze school toen ik er ook op zat en ook de conciërge loopt er nog steeds rond.

School uit zoeken

Toen ik een school uit moest kiezen voor mijn kinderen was de keuze niet heel erg moeilijk.

Wij wonen in dezelfde buurt als waar ik ben opgegroeid en de school waar ik op heb gezeten staat er nog steeds.

De school staat erg goed bekend en is een hele gezellige, maar bovenal een goede school. Keuze snel gemaakt dus.

Toen ik voor de eerste keer na al die jaren weer de school binnen kwam lopen voor het kennismakingsgesprek met de directrice voelde het als thuis komen.

Toen ik vervolgens de conciërge aan zag komen lopen met open armen om me een knuffel te geven wist ik meteen, mijn kinderen gaan hier ook een basisschool tijd beleven.

 


Verhuizen

Mijn eerste schooljaren heb ik doorgebracht in Enschede. Ik zat op een christelijke basisschool. Een klein schooltje, heel erg gedateerd maar wel een goede school.

Leraren werden aangesproken bij hun achternaam en ook werden er iedere ochtend psalmen meegezongen onder begeleiding van een blokfluit.

Ik wist niet beter, dus voor mij was dat prima.

Ik heb op deze school gezeten t/m groep 5

Daarna moesten wij verhuizen naar Almere vanwege het werk van mijn vader.

 

Wat een verandering. Vanuit het Oosten naar Almere, een grote stad. Ik liet vriendinnetjes achter en dat was best heel lastig.

In Almere kwam ik terecht in groep 6 ook op een christelijke basisschool maar wat een verschil!

De leraren waren allemaal nog erg jong en werden aangesproken bij hun eerste naam! Dit was voor mij echt wennen.

Vanaf dag 1 op mijn nieuwe school had ik direct vriendinnetjes, ik werd met open armen ontvangen dat was echt een heel fijn gevoel.


Super fijne klas

Ik hoor vaak verhalen van mensen die vroeger gepest zijn op de basisschool, echt verschrikkelijk! Dit was bij ons in de klas echt niet het geval!

Iedereen hoorde er bij.

Natuurlijk was je met de een beter bevriend als met de ander maar bij activiteiten waren wij echt 1 klas en deed iedereen mee.

Vanaf groep 7 begon 1 iemand uit de klas met het organiseren van een discofeestje waarbij de hele klas uitgenodigd werd. Vanaf dat moment gaf iedereen als verjaardagsfeestje een discofeest en bij iedereen werd altijd de gehele klas uitgenodigd.

Hoe leuk is dat?

 

In groep 8 gingen wij als klas uiteraard ook op kamp.

Een week lang samen met deze super gezellige klas camperen, wat een lol en wat was het fijn. Maar toch ook wel een beetje verdrietig omdat dit ook een beetje een afscheid was. Na dit groep 8 avontuur zou toch echt iedereen naar andere scholen gaan.

Nog steeds contact en reünie

Met sommige oud klasgenootjes heb ik nog steeds contact en zie ik zelfs regelmatig. Best bijzonder toch met mensen die je al zo lang kent?

Natuurlijk helpt Social Media ook mee en vind je elkaar op die manier ook weer terug. Heel erg leuk vind ik dat!

 

3 jaar geleden hebben wij als klas ook een reünie gehad, en iedereen was er!! Zelfs de juf en meester die wij in groep 7 en 8 hebben gehad.

Wat was het leuk en het leek net alsof wij als klas nooit uit elkaar geweest zijn. Heel bijzonder vond ik dat.

 

Ik kan iedereen aanraden eens een reünie te organiseren! Echt super leuk om oud klasgenootjes weer te zien.

Ik gun mijn kinderen dit ook

Een klas zoals ik zelf heb gehad is heel uniek, toch hoop ik dat ook mijn kinderen zo'n fijne basisschool tijd zullen hebben.

Dat zij vriendschappen zullen maken voor het leven en altijd met een fijn gevoel terug zullen kijken op deze tijd.

De basisschool vormt een kind, ze brengen er zo'n groot deel van hun leven door. De juiste keuze maken voor een basisschool is dan ook enorm belangrijk.

Qua school weet ik dat ik de juiste keuze heb gemaakt, deze school was vroeger toen ik jong was al een fijne school en is dat nog steeds!

Hoe was jullie basisschool tijd?

Commentaar schrijven

Commentaren: 6
 • #1

  Melanie (dinsdag, 04 april 2017 10:40)

  Wat leuk dat jouw kinderen naar jouw oude school gaan. Mijn broertje heeft in Almere ook op een hele leuke basisschool gezeten. Mijn basisschool periode is alles behalve rooskleurig. Ik heb mog nooit een reünie gehad.. Ik zou er wel naar toe gaan denk ik. Zien wat van al die treiterkoppen terecht is gekomen.

 • #2

  Vlijtig Liesje (dinsdag, 04 april 2017 10:45)

  Mijn basisschool tijd was prima. Maar wel een beetje ouderwets. Met een Meester met een hoofdletter. Wat bijzonder dat jouw kinderen naar jouw vroegere basisschool gaan zeg!

 • #3

  Kimberly (dinsdag, 04 april 2017 12:37)

  Bijzonder hè! Ik heb ook een hele leuke tijd gehad op de basisschool en sommige klasgenoten spreek ik inderdaad nog steeds. 1 heeft me zelfs geholpen met het opzetten van beebsandmoms �

 • #4

  Nicole (dinsdag, 04 april 2017 13:42)

  Bijzonder is dat he! Mijn oudste gaat volgend jaar naar de basisschool waar mijn man op heeft gezeten en krijgt ook dezelfde juf als hem! Moet voor hun ook enorm bijzonder zijn! De vriendengroep stamt uit de kleuterklas tijd! 25 jaar vriendschap is dat dus al! Ikzelf heb een prima basisschool tijd gehad.. maar niet heel boeiend was het eigenlijk.. heb nog wel contact met sommige maar dat is alleen via social media eigenlijk..

 • #5

  Dewi (dinsdag, 04 april 2017 13:43)

  Wat leuk Marileen, dat je kids op dezelfde school zitten als jij vroeger. Ik heb ook een leuke tijd gehad op de basisschool. Vriendinnetjes, musical, kamp.....mijn meiden gaan dat nu allemaal beleven. Leuke blog!

 • #6

  Anouk (dinsdag, 04 april 2017 15:03)

  Wat een fijn verhaal! Leuk dat je zo'n mooie tijd hebt gehad daar en dat jullie allemaal zo enthousiast waren over die school.
  Zelf werd ik gepest, ik zat in een heel klein dorp op school en óf je hoorde erbij of totaal niet. Dat is ook bij de volwassenen daar zo, waardoor mijn leeftijdsgenoten daar zijn blijven wonen of juist ver weg zijn gaan wonen.
  De school zelf was heel leuk en daar heb ik goede herinneringen aan, ook wel jonge docenten en een fijne sfeer. Alleen het gevoel er niet bij te horen en het gepest brengen er een beetje een schaduw overheen. Maar snap nu dat het aan die kinderen (en hun ouders) lag en niet aan mij of de school.