Toerisme Turkije de dupe

Het is zondag, dat betekend dat het Sunny Sunday is op mijn blog. Het weer in Nederland wordt steeds beter en het zomer gevoel begint bij mij echt al te komen.

De zomervakantie komt ook steeds dichterbij en wij hebben nog geen zomervakantie geboekt. 

Het wordt nu echt wel tijd, dus ik ging van de week eens even rond kijken naar een leuke vakantie.

 

Ik heb best wat eisen op mijn lijstje staan wat betreft onze vakantie en dan vooral de accommodatie. Zo wil ik een hotel/appartement dat kindvriendelijk is, een mooi zwembad heeft, dichtbij het strand is en het liefst ook All Inclusive.

Nu zijn er heel veel mensen die dat misschien helemaal niks vinden maar ik vind een All inclusive vakantie met kinderen echt ideaal!

De kinderen kunnen eten wat zij willen, hele dag ijsjes halen, drinken halen etc. Super fijn, het hele jaar ben ik altijd bezig met het verzorgen, het is toch heerlijk als je op vakantie echt helemaal niks hoeft te doen?

 

Goed ik ben dus echt groot fan van de All Inclusive formule

Turkije mijn favoriet

20 jaar geleden ging ik samen met mijn familie voor het eerst naar Turkije, naar Gümbet een klein dorpje vlakbij Bodrum.

8 jaar was ik.

We hadden een mooi appartementje aan het strand en alles zat er op en er aan.

Dit was het moment dat ik verliefd werd op Turkije. Wat had ik een super leuke vakantie!

De jaren erna ben ik nog een aantal keer naar Turkije geweest.


Zo hebben we ook een keer een week op een Turks zeilboot rond gevaren. Langs de kust van Kemer/Alanya. Wat zie je Turkije dan op een andere manier en wat is dat gaaf.

Een week lang rond varen en genieten van de prachtige zee, lekker eten wat gemaakt wordt door een kok aan boord en iedere dag kan je een uitstapje maken als de boot aanlegt.

Echt een aanrader om te doen!

 

Mijn aller eerste vakantie alleen zonder ouders (ik was 16 jaar) ging ook naar Turkije, Marmaris. Dit was de vakantie van mijn leven!

Met vrienden 2 weken lang alleen maar heel veel lol maken. Ik hoef jullie natuurlijk te vertellen wat je op zo'n vakantie allemaal doet.

Ook deze vakantie heeft er voor gezorgd dat Turkije echt wel een speciaal plekje in mijn hart heeft.

 

2,5 jaar geleden ben ik voor het laatst naar Turkije geweest. Een super mooi ultra all inclusive hotel in Alanya.

Ook mijn oudste 2 kinderen waren mee en wat hebben zij genoten van deze vakantie. Mijn dochter wilde de hele dag zwemmen en lekker op het strand spelen.

Ook de ijsjeskraam was een favoriet en ging zij zelf ijsjes halen.

Vriendjes maken was ook zo gebeurd want het hotel was heel erg kindvriendelijk dus er waren genoeg andere kinderen.

 

Turkije is wat mij betreft dus echt een super bestemming om naar toe te gaan met kinderen.

 


Ik ga niet naar Turkije

Afgelopen week was ik dus aan het rond surfen en op zoek naar een leuke vakantie. De mooiste hotels in Turkije kwamen voorbij voor spot prijzen, zelfs in Augustus super goedkoop!!!

Maar ik scrolde door, met pijn in mijn hart want wat zou ik graag ook dit jaar weer een keer naar Turkije gaan.

Helaas zegt mijn gevoel dat ik dit niet moet doen.

Niet alleen door de Turkije rel de afgelopen tijd, want als alleen dat het was zou ik nog wel overwegen om te gaan maar ook alle terroristische aanslagen de afgelopen tijd houden mij tegen.

Ben ik bang?

Ja ik denk het wel!

Wil ik bang zijn?

Nee eigenlijk niet!

Misschien als ik geen kinderen had gehad zou ik gewoon die vakantie naar Turkije geboekt hebben maar sinds ik moeder ben, ben ik echt wel een stuk banger geworden. Tuurlijk overal kan iets gebeuren, ik weet het maar mijn gevoel zegt niet doen en ik luister eigenlijk altijd naar mijn gevoel

Boekingen 30% achter

Ik ben niet de enige die er zo over denkt helaas.

De boekingen naar Turkije lopen op dit moment met 30% achter ten opzichte van vorig jaar.

30 % dat is echt heel erg veel!

Vandaar natuurlijk ook dat de vakantie's nu met spot prijzen worden aangeboden.

 

Wat vind ik dit zonde voor dit prachtige land. Wat vind ik het erg voor al deze prachtige hotels voor alle mensen die moeten leven van het toerisme!

Deze mensen zijn de dupe van alles wat er de afgelopen tijd in Turkije is gebeurd.

Ik hoop oprecht dat er een tijd komt dat het weer rustig wordt in Turkije, dat wij massaal weer naar dit prachtige land op vakantie gaan!

Gaan jullie dit jaar naar Turkije? Hoe denken jullie over deze situatie?

Commentaar schrijven

Commentaren: 10
 • #1

  Christa (zondag, 26 maart 2017 09:58)

  Wij zijn, toen ik zwanger was van Chiara, naar Turkije geweest met z'n drietjes.
  Heerlijke vakantie, maar ik was gauw uitgekeken op All-Inclusive (lees: na 2 dagen al). Op zich wel het overwegen waard nog eens te doen, maar ik heb hetzelfde als jij... ik vind het risico nu te groot!
  Daarom gaan wij maar lekker naar Italië dit jaar �

 • #2

  Melanie (zondag, 26 maart 2017 10:21)

  Ik snap je helemaal. Ik zou er nu ook niet voor kiezen om daar naartoe te gaan. Zelfde redenen. En idd als ik geen moeder was zou ik het risico misschien nemen.

 • #3

  Nicole (zondag, 26 maart 2017 12:12)

  Hier ook een groot fan van all-inclusive! Heerlijk is dat! Mijn aller eerste vakantie alleen was ook toen ik 16 was naar Turkije! Beste vakantie ever was dat! Wij gaan niet naar het buitenland dit jaar, en ik zou nu ook inderdaad niet kiezen voor Turkije! Al is dat echt zonde eigenlijk want het is zo'n enorm mooi land! En de mensen zijn zo mega vriendelijk! Daar zouden wij nog wat van kunnen leren hoe gastvrij ze daar zijn! Ik hoop met je mee dat het er heel snel weer rustig gaat worden zodat we er weer kunnen genieten en de mensen daar hun inkomens weer krijgen!

 • #4

  Sylvia (zondag, 26 maart 2017 12:35)

  Hier op lanzarote is het ook te merken hoor. Alle accommodaties zitten bomvol en ze vragen overal de jackpot voor. Erg jammer voor de landen Tunesië, Egypte en Turkije!

 • #5

  Tessa | Daily Inception (zondag, 26 maart 2017 13:26)

  Turkije is inderdaad een mooi land! Momenteel zou ik zelf niet kiezen om op vakantie te gaan naar Turkije, als ik er überhaupt geld voor had. Turkije is voor mijn dieet (glutenvrij) ook niet al te best, dus dat zal voor mij de voornaamste reden zijn om niet te gaan.. Eerlijk gezegd kunnen aanslagen overal voorkomen, ik studeer in Rotterdam en dat is nou ook niet de veiligste plaats momenteel!

 • #6

  Carrière-impuls (zondag, 26 maart 2017 16:28)

  Ik ben blij dat ik in Turkije ben geweest, toen het nog relatief veilig en stabiel was. Ik zou er momenteel ook niet heen gaan.

 • #7

  Thea (zondag, 26 maart 2017 17:26)

  Dat zeilen langs de kust van Turkijje heb ik ook eens gedaan, héérlijk was dat! All inclusive vind ik echt vreselijk, geef mij maar een tent op een camping, vinden onze kinderen gelukkig ook geweldig :) En het het toerisme in Turkije...dat trekt wel weer aan, wellicht niet dit jaar, maar iets later!

 • #8

  Linda | travellers of the world (maandag, 27 maart 2017 12:42)

  Ik ben nog nooit in Turkije geweest, ik ga meestal echt op reis. Een all inclusive lijkt me best een keer fijn en Turkije lijkt me ook een best mooi land, zo jammer dat de situatie nu niet goed is. Ik snap je overwegingen heel goed, zelf zou ik ook niet durven, al helemaal niet met kinderen. Heb je wel al een alternatief?

 • #9

  Sofie Katelijne (maandag, 27 maart 2017 15:16)

  Heb zelf ook altijd heel wat eisen wanneer het op een vakantie (en dus ook hotel) aankomt! Ik hou net van hotels die niet vol kinderen/gezinnen zitten, als je zelf geen kinderen hebt is dat wel fijn vind ik :) voor de rest vind ik een mooi uitzicht en lekker eten ook heel belangrijk!

 • #10

  Dewi (vrijdag, 31 maart 2017 07:19)

  Ik ben er ooit heel lang geleden geweest. Zou nu ook niet snel gaan. Mijn buren zijn Turks en gaan elk jaar, maar zelfs zij tweifelen heel erg