8 blog gewoontes van mij

Iedere blogger heeft vast een aantal gewoontes, tijd van bloggen, plaats van bloggen dat soort dingen. Ook ik heb best wat blog gewoontes. Ook al blog ik pas 4 maanden.

Het leek mij een leuk idee deze gewoontes eens met jullie te delen, uiteraard ben ik ook heel benieuwd wat die van jullie zijn!

Fris en fruitig

Bloggen moet ik echt doen als ik nog fris en fruitig ben, dit doe ik dus ook altijd 's morgens. Meestal breng ik eerst mijn kids naar school, ga ik even een rondje schoonmaken.

Rond een uur of 10 gaat mijn jongste lekker naar bed voor zijn dutje, pak ik een Latte Machiato en kruip ik achter mijn laptop.

Zo heb ik heerlijk even de tijd om rustig te bloggen en ben ik fris en fruitig!

 


Stilte

Soms komt er wel eens ineens een idee voor een artikel in mijn hoofd op, zomaar midden op de dag terwijl mijn kids thuis zijn.

Ik weet dat ik niet kan bloggen met 3 drukke kids om mij heen maar toch probeer ik dan wel eens wat te typen..

Dit gaat dus niet!

Ik kan alleen bloggen als het rustig is, geen gillende kinderen om mij heen, dat werkt dus echt niet!


Muziekje

Oke, helemaal stil is eigenlijk niet waar. Ik heb wel altijd een muziekje op staan. Ik zoek altijd een lekkere vrolijke playlist uit op Spotify en dan kan ik heerlijk een paar uurtjes typen.

Altijd mee bezig

Ook al zit ik dus niet 24 uur per dag achter de laptop, ik ben toch altijd met mijn blog bezig.

Zit ik op de fiets? Springt er ineens een blog idee in mijn hoofd!

Ik stop dan met fietsen en sla het op, op mijn telefoon.. Echt waar dat doe ik! Anders ben ik het vergeten als ik thuis ben.. Zo irritant!

Of als ik net wil gaan slapen en ik ineens allemaal goede ideeën voor mijn blog krijg...

Ook dit hoort toch wel een beetje bij gewoontes denk ik, mijn blog is een onderdeel van mijn leven geworden

10 dingen te gelijk

Ow ja hebben jullie dat ook?

Ben je bezig met een artikel, komt er een berichtje van Facebook naar voren dat er een nieuwe reactie is of hoor je het pingeltje van een nieuwe e mail.

Dus dat betekend weer even kijken of het belangrijk is, vervolgens weer iets te lang op Facebook blijven hangen en vervolgens is dat artikel nog niet af.

Soms ben ik echt met 10 dingen te gelijk bezig.. Iets meer concentratie zou best wel eens handig zijn!

Vooruit schrijven

Ik wil altijd vooruit schrijven, als ik geen artikel klaar heb staan word ik zenuwachtig en kan ik echt niet rustig zitten.

Daarom schrijf ik altijd vooruit zodat ik in ieder geval een paar artikelen klaar heb staan. Geeft mij een beetje rust!

Heel veel Social media tijd

Iets wat gewoon automatisch gaat en dus echt wel een gewoonte is, is dat ik echt heel veel tijd aan Social Media kwijt ben.

Zit ik even op de bank? Dan pak ik mijn I Phone erbij en kijk ik weer rond op Social Media. Reageer ik op reacties die ik heb ontvangen of reageer ik op andere bloggers.

Stiekem gaat er echt wel heel erg veel tijd in zitten.

Misschien moet ik deze gewoonte toch wel eens wat minderen

Niet in het weekend

In het weekend blog ik niet.

Ten eerste omdat mijn kinderen dan thuis zijn en ik gewoon niet kan schrijven als zij om mij heen zijn. Maar ik vind het ook belangrijk om in het weekend tijd aan de kinderen te besteden. 

Het weekend is voor leuke dingen samen doen, mijn laptop blijft dan dus aan de kant liggen.

Social Media?

Oke, dat blijft niet aan de kant liggen, dat gaat ook in het weekend gewoon door :)

Nu ben ik natuurlijk erg nieuwsgierig, wat zijn jullie blog gewoontes?

Commentaar schrijven

Commentaren: 7
 • #1

  Nicole (zaterdag, 25 maart 2017 08:05)

  Best wel herkenbaar! Ik kan eigenlijk ook niet bloggen met de meiden erbij! Dus voor mij word het al heel snel savonds alleen is dan het risico dat ik er eigenlijk te moe voor ben! En met alles tegelijk bezig zijn... soms zou je met 10 min een blog klaar kunnen hebben maar door alles erom heen ben je dan zo 2 uur verder..�

 • #2

  Cynthia (zaterdag, 25 maart 2017 08:13)

  Ik blog op alle tijden. Heb er gewoon altijd behoefte aan. Ook ik doe duizend dingen tegelijk. Druk druk op alle fronten. Verder ben ik altijd met mijn blog bezig.. Altijd.. Wat een leuk artikel!

 • #3

  Dewi (zaterdag, 25 maart 2017 08:17)

  Herkenbaar. Ik blog overal "tussendoor" ik zou wat efficiënter moeten bloggen haha dan zou ik er meer uit kunnen houden. Weekend doe ik ook niet zoveel. Behalve een fotootje op social media ;)

 • #4

  Melanie (zaterdag, 25 maart 2017 08:32)

  Ik heb een jaar rooster waar ik op terug val. Hier staan alle belangrijke dagen op en wat ik en wanneer ik wat kan schrijven. Ik probeer drie weken vooruit te werken. Zo kan ik ook gerust een aantal dagen niks doen aan mijn blog. Het afgeleid worden herken ik. Zo ben je aan het schrijven, zo ben je weer een tijd op facebook. Ik blog tussen de middag als mijn dochter slaapt. En s'avonds doe ik onderzoek voor mijn berichten. Sociale media vind ik lastig. Ik moet er meer op zitten. Dan kan ik er zo veel meer uithalen. Maar ik wil voor mijn kinderen er niet te veel mee bezig zijn.

 • #5

  Patricia (zaterdag, 25 maart 2017 08:33)

  Als ik een idee heb en ik zit bij mijn pc in de buurt of heb mijn telefoon in de hand, dan kan ik zo mijn post er uit knallen. Werkt het beste. Benieuwd hoe ik het straks met mijn bedrijf en een baby'tje kan combineren.

 • #6

  Sandra (zaterdag, 25 maart 2017 08:50)

  Haha... herkenbaar! 24/7 mee bezig inderdaad.

  Ik probeer op het moment dat er ideetjes binnen komen notieties te maken in mijn telefoon. Ik heb ook een app waarin ik via Wordpress kan werken. Ideaal!

  En die rust.... ja, die is erg fijn! Maar zonder muziekje kan ik eigenlijk ook niet.

 • #7

  Myrthe (zondag, 26 maart 2017 14:22)

  Ik blog niet zelf, maar lees er wel veel. Meestal kom ik daar het beste toe in het weekend. en in de avond.
  Ook vind ik dat het prettigste als ik in mn uppie ben ;P.