Helemaal het einde

Tv kijken, ik doe het heel erg graag. Heerlijk vind ik het als de kinderen op bed liggen en ik eindelijk rustig op de bank lekker tv kan kijken.

Ik ben een super groot Netflix fan, dit kijk ik dan ook echt heel erg vaak maar ook heb ik nog wel een aantal tv programma's die ik volg.

Zo kijk ik iedere avond nog steeds trouw Gtst. Dit doe ik al zo lang, hoort gewoon een beetje bij mijn 20:00 uur denk ik.

 

Sinds het begin van dit jaar is er een nieuw tv programma bijgekomen namelijk: Helemaal het einde.

Kennen jullie dat?

Iedere maandagavond om 20:30 uur te zien op RTL 4, iedere week kijk ik trouw en gaan er zoveel gedachtes door mij heen.

Vandaag deel ik deze gedachtes eens met jullie, want ik ben super benieuwd of jullie ook naar dit programma kijken en wat jullie er van vinden?

Wat is Helemaal het einde

Voor de gene die het programma niet kennen. Helemaal het einde volgt 3 gezinnen die hun leven in Nederland achter hebben gelaten en vertrokken zijn naar Chili.

Ze hebben een startkapitaal van 75.000 euro gekregen en met de 3 gezinnen samen zijn ze op een land goed in Chili geplaatst.

Het is de bedoeling zelf een bestaan op te starten. Een huis te bouwen, werk te vinden of zelf iets te beginnen etc.

De gezinnen worden een jaar gevold, na dit jaar mogen zij kiezen, blijven zij in Chili of kiezen ze er toch voor weer terug te gaan naar Nederland

 


De gezinnen

Voor dit programma kon je je als gezin opgeven. Best een hele stap lijkt mij dit om je hele leven op te geven, naar een plek te gaan waar je nog nooit geweest bent en waar je niet weet wat je te wachten staat en dan je kinderen mee te nemen!

Er doen 3 gezinnen mee. 3 gezinnen die heel erg van elkaar verschillen en die perfect gecast zijn. De eerste ruzies zijn na een paar weken al een feit, dit levert natuurlijk extra kijkcijfers op.

 

De familie van Wichen is een gezin met 4 kids. De oudste is een meisje van 15 jaar. Super lief meisje die haar vader altijd wil helpen en die zelfs al een bijbaantje heeft gevonden, hoe stoer is dat!

Toch vind ik het wel een hele stap om een meisje van 15 jaar weg te nemen uit haar vertrouwde omgeving en school. Een meisje dat vol in de pubertijd zit, best lastig lijkt mij!

Toch vind ik dat dit gezin het echt super goed doet. 

Al hoewel papa van Wichen wil heel erg veel maar echt nadenken en een goed plan opstellen voor zijn camping die hij zo graag wil vind hij een beetje lastig.

Want voordat je een camping gaat bouwen lijkt het mij wel handig om eerst eens naar vergunningen te gaan vragen ipv. het te doen als je al volop aan het bouwen bent, toch?

Ach ja van fouten leer je zeggen ze :)

 

Dan is er de familie van Kooij, een familie met 3 kids die al veel mooie reizen hebben gemaakt. Een beetje een spirituele familie. 

Super gaaf om de verhalen te horen van de reizen die deze familie samen met hun kinderen al hebben gemaakt. Moeder van Kooij zei in een aflevering dat zij hun kinderen niet allemaal materialistische dingen wil geven maar mooie herinneringen door bijvoorbeeld samen te reizen. Een mooie gedachten vond ik dat!

De familie van Kooij wil een yoga resort maken want papa van Kooij geeft namelijk yoga les. De plannen zijn best goed uitgedacht en de eerste yoga lessen zijn ook al gegeven.

De familie van Kooij is het eerste gezin dat ook daadwerkelijk al geld verdiend heeft en niet alleen maar geld uitgegeven heeft.

Wat ik wel een beetje apart vind is dat dit gezin het eerste gezin is die het heeft over heimwee.

Huh heimwee? Jullie zijn toch zo gek op reizen? (naar mijn idee werd hier namelijk echt wel over opgeschept)

Best een beetje gek dat hun dan juist als eerste heimwee hebben.

Goed voor nu gaan ze gewoon door met waar ze mee bezig waren en denk ik als ze echt door zullen pakken er ook wel gaan komen daar in Chili!


De Posjes

Het laatste gezin is de familie Pos ook wel de Posjes.

Een gezin uit het Gooi die daarom ook denken dat ze heel erg Gooisch zijn.

Wat een verschrikkelijke mensen en wat denken ze dat ze goed zijn. De Posjes willen graag wijn gaan verhandelen naar Nederland maar enige kennis van wijn is er niet.

Het gezin heeft 2 jongens die laten we het netjes zeggen nogal druk zijn. Moeder koopt de jongens continu om met snoep, dan houden ze in ieder geval hun mond, het jongste jongetje is ongeveer 5 geloof ik en wordt de hele tijd door zijn moeder gedragen...Dat jochie heeft toch zelf benen?? Waarom loopt die zelf niet???

Als de camera draait denkt papa Pos dat hij erg grappig is en lacht mama Pos overdreven hard om de grappen van haar man. Ow en dan heb ik het nog niet gehad over het spraakgebrek van papa Pos wat irriteer ik me daar aan zeg!!

De familie Pos is ook erg goed in geld uitgeven. Binnen no time was er een huis besteld was er electra en een watertank. Inmiddels is er ook een auto en vraag ik mij af.. Wanneer raakt het geld op?

 

Ik heb veel commentaar op dit gezin ik weet het, ik irriteer mij dan ook iedere week enorm aan de Posjes maar wat heeft RTL deze gezinnen goed gecast zeg want al hoewel ik mij super irriteer aan de Posjes wil ik toch iedere week weer zien wat voor gekke dingen ze nu weer uitgehaald hebben.

Wat is Helemaal het einde een heerlijk programma om naar te kijken. Ik ben super benieuwd hoe deze gezinnen het gaan doen en hoe zij er na een jaar voor staan. 

Tot aan het einde van dit jaar heb ik dus iedere maandagavond iets om naar te kijken

Kijken jullie naar Helemaal het Einde? En wat vinden jullie nou van de Posjes en de andere gezinnen?

Commentaar schrijven

Commentaren: 7
 • #1

  Sylvia (dinsdag, 21 maart 2017 07:42)

  Goh dat lijkt mij ook wel een leuke serie om te kijken.
  Ik ga eens kijken of ik het bij uitzending gemist kan kijken. Grappig die verschillen en dan dat gezin dat reist heimwee heeft is wel een beetje vreemd..dankjewel voor de tip

 • #2

  Harold (dinsdag, 21 maart 2017 08:33)

  Voordat je commentaar hebt op anderen, is het misschien een goed idee om je eigen tekst na te lezen en alle fouten eruit te halen!
  Verder is Helemaal het einde een super programma en blijven we het zeker volgen!

 • #3

  MamaIssues (dinsdag, 21 maart 2017 08:43)

  Ga ik doen Harold! Dankjewel :)
  Ook ik volg de gezinnen dit jaar, ben benieuwd hoe ver ze komen! Goed programma en super goed gecast door RTL want het is erg interessant de verschillen tussen de gezinnen te zien!

 • #4

  Dewi (dinsdag, 21 maart 2017 08:47)

  Ja ik kijk dit ook! Geweldig die verschillende gezinnen bij elkaar. Ik moet die van gisteren nog terugkijken

 • #5

  Vlijtig Liesje (dinsdag, 21 maart 2017 10:38)

  Wauw, dit lijkt me superleuk. Ik houd van dit soort programma's. Ik snap niet dat ik hier niet eerder van gehoord had.

  Bedankt voor de tip!

 • #6

  Huismama (dinsdag, 21 maart 2017 12:55)

  Ik heb alleen de voorstukjes gezien. Het lijkt me wel geinig, maar we kijken eigenlijk heel weinig tv. Als het even kan zit ik 's avonds achter de laptop ;)

 • #7

  Cora (vrijdag, 10 november 2017 14:47)

  Pos betekent peach of shit