Schoolarts in groep 2

Een aantal weken geleden kreeg ik een brief van de GGD thuis gestuurd. Het was een oproep voor mijn dochter voor de schoolarts.

Ieder kind die in groep 2 zit krijgt zo'n oproep. Een afspraak om even te kijken hoe het gaat, of er problemen zijn.

 

Ik kreeg meteen weer een beetje kriebels! Die krijg ik namelijk ook altijd als ik naar het consultatiebureau moet.

Ik weet eigenlijk best dat het gewoon goed gaat met mijn kinderen maar toch vind ik zo'n bezoekje altijd heel erg spannend, het lijkt wel een soort keuring vinden jullie niet?

 

Goed, mijn dochter kreeg dus een oproep en afgelopen dinsdag was het zo ver. Geen idee wat ik eigenlijk kon verwachten

De afspraak

De afspraak was gewoon op de school van mijn dochter, super handig dus!

Bij binnenkomst was mijn dochter meteen erg enthousiast, die vind dat soort afspraken op de een of andere manier altijd erg leuk!.

 

Van te voren had ik een vragenlijst over mijn dochter in moeten vullen. Deze werd eerst even besproken. Geen bijzonderheden dus was eigenlijk zo klaar.

 


Daarna mocht mijn dochter haar laarzen uit doen en werd zij gemeten en gewogen. Vervolgens een oogtest. Eigenlijk dezelfde als op het consultatiebureau als ze bijna 4 jaar zijn. Ook dit ging moeiteloos! Ik denk dat mijn dochter betere ogen heeft als ik, want veel van die gekke rondjes kon ik echt niet zien!

 

Daarna mocht ze nog even hinkelen. 

Het ene been ging erg goed, de andere was toch een stukje lastiger. Wel kon ze gewoon stil op 1 been staan dus daar was verder ook geen probleem in.

 

Als laatste kreeg zijn nog een gehoortest.

Een grote koptelefoon en zij moest ja zeggen als zij een piepje hoorde.

Eerst het rechter oor en toen het linker oor. Ik merkte al dat ze het bij het rechteroor wat lastiger vond. en dit bleek ook uit de uitslag.

Haar rechteroor was een stukje minder. Niet om meteen zorgen over te maken maar wel om haar over 8 weken nog een keer terug te laten komen.

Het kan ook gewoon komen omdat zij de dag ervoor nog gezwommen heeft, of omdat er misschien een verkoudheid aan zit te komen?

We gaan het zien! Ik heb in ieder geval eigenlijk niet het idee dat zij met een oor minder goed hoort


Zenuwen om niks

Mijn dochter kwam dus eigenlijk super goed weer door de keuring heen, zenuwen voor niks!

Waarom doe ik dat toch altijd?

Ik spreek nu met mijzelf af dat ik bij het volgende bezoek van een schoolarts of consultatiebureau niet meer zenuwachtig ga zijn! Wat een onzin!

Hebben jullie ook altijd van die gekke zenuwen?

Commentaar schrijven

Commentaren: 5
 • #1

  Sylvia (donderdag, 16 maart 2017 07:43)

  Ja dat heb ik zeker! Maar dat komt ook omdat ze bij mijn dochtertje eigenlijk veel te laat ontdekten dat ze een probleem had met haar hartje. Waar.ze met spoed aan geopereerd moest worden. Dus bij mij zit er vooral nog veel angst wat ook moet wegslijten..

 • #2

  Priscilla (donderdag, 16 maart 2017 09:21)

  Ja die zenuwen herken ik wel! Al is het nu bij nummer 2 al een stuk minder gelukkig. Maar ik had van de week rapport gesprek en dat vind ik dan wel weer spannend en inderdaad een soort keuring of je het als ouder wel goed doet!

 • #3

  Melanie (donderdag, 16 maart 2017 09:45)

  Het is voor mij al weer even geleden. Rond hun 10de krijgen ze het nog een keer. Die kan ik me nog wel herrinner. Ik was altijd bang dat mijn zoon te mager was. Maar de artsen vertelde mij dat hij slank is. Maar niks om me zorgen om te maken. Dat was wel FF fijn om te horen. Verder geloof ik het allemaal wel.

 • #4

  irma ten napel (donderdag, 16 maart 2017 14:18)

  Herkenbaar hoor, die zenuwen! Ik vind het zelf ook altijd spannend. Maar inderdaad zenuwen om niets...

 • #5

  Cynthia (donderdag, 16 maart 2017 19:55)

  Ik ken de zenuwen helemaal. Ik had meer leuke zenuwen. Even bevestigd krijgen hoe ik mijn kind ervoer. Gelukkig is jouw mooie meisje goed door de keuring gekomen. Over haar oortje zou ik me niet teveel zorgen maken. ;) Jij voelt het als moeder vast goed aan.