De Issues van mijn dreumes

Mijn dreumes is 22 maanden, bijna 2 jaar, bijna een peuter!

Wat gaat de tijd super snel, wat is hij lief en wat geniet ik van ieder moment van hem. Hij gaat steeds meer begrijpen en ook de eerste woordjes zijn nu echt een feit.

Mijn dreumes is op ontdekkingsreis, overal aanzitten, alles afpakken van broer en zus en vooral de baas spelen over iedereen.

Mijn dreumes denkt regelmatig dat hij de baas is in huis...

Mijn dreumes heeft serieus last van Dreumes Issues

Dat lieve koppie

Ik krijg vaak reacties als ik met mijn dreumes buiten ben of een foto plaats op Instagram. Wat een lief koppie of wat een schatje!

Klopt ook wel hoor! 

Maar af en toe zet hij ook zijn brutale koppie op, dan weet ik al hoe ver het is. 

Dan moet ik hem ontzettend goed in de gaten houden want dat doet hij in een korte tijd alles wat niet mag.

De deur dicht smijten, aan de knopjes van de tv zitten, mijn telefoon proberen te pakken, met blokken gooien, de hond slaan...Ik kan nog wel even doorgaan met opnoemen


Drift buien

Nu vraag ik mij af zijn er andere moeders met een dreumes die af en toe echt driftbuien heeft?

Ik heb nog 2 oudere kinderen, die waren ook wel eens stout maar driftbuien? Dat hebben die 2 echt nooit gehad!

Maar mijn dreumes, die heeft af en toe gewoon driftbuien. Als ik bijvoorbeeld zeg dat hij zijn eten niet op de grond mag gooien, dan wordt hij kwaad! Niet een beetje.. Echt heel erg! Dan gaat hij schreeuwen en het liefst ook nog met zijn hoofd tegen zijn kinderstoel aan bonken.

Het gaat eigenlijk nergens over, want wie gooit er nou met eten?! Maar voor hem is het echt een groot drama als hij niet met eten mag gooien...

 

Meestal duurt het maar even, ik probeer hem af te leiden met iets anders en dan zijn de tranen zo weer ingeruild voor een grote lach, maar toch!

Dat gebonk met zijn hoofd vind ik vooral erg vervelend.

 

Hoe gaan jullie met driftige dreumessen om?

Hoe gaan jullie om met een driftbui? Negeren jullie het of leiden jullie je kindje af? 

Ik vind het soms best lastig.

Als ik hem negeer blijft hij best lang in zijn driftige bui hangen, dat lijkt mij ook niet zo goed. Als ik hem weg pak en bijvoorbeeld ga spelen is het echt meteen weer over maar krijgt hij natuurlijk wel aandacht die hij misschien niet helemaal verdiend

Moeder zijn van een dreumes is niet altijd feest

Zoals ik net al zei, mijn mannetje is echt super lief maar af en toe is het niet altijd makkelijk! Af en toe heeft ook deze mama die op heel veel dingen wel raad weet wel eens vraagtekens..

Ach ja het is vast een periode

Het gaat wel weer over

En misschien als hij het nu zo heeft slaat hij de peuter pubertijd over?

Lets hope!


Wie herkend mijn verhaal met dreumes Issues?

Commentaar schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Sylvia (vrijdag, 03 maart 2017 11:36)

  Jahoor ik herken het, heel goed zelfs! Mijn meisje kon echt vanuit het niets in een hele grote driftkikker veranderen. Nu ze beter kan praten en duidelijk kan maken wat ze wil gaat het al een heel stuk beter. Komt goed het is inderdaad een fase maar echt een verschrikkelijke�

 • #2

  MamaPlaneet (vrijdag, 03 maart 2017 12:00)

  Zo ontzettend herkenbaar. Mijn dreumes wordt over kleine 3 weken 2.

 • #3

  Melanie (vrijdag, 03 maart 2017 15:38)

  Lijkt mijn verhaal wel. Mijn dochter de dreumes is zo veel erger dan haar broers ooit waren. Mijn oudste was super lief, luisterde goed, nooit een driftbui. Mijn middelste gooide graag met eten. Grrr. Verder alleen een driftbui als we lang de speelgoedwinkel liepen. Mijn dochter daarintegen. Luisterd nooit. Daagt haar broers uit. Pakt dingen af. Ze weet het donders goed. Ze zegt ook echt wel nee. Maar lacht en gaat door. Haar driftbuien zijn verschrikkelijk en vaak meerdere keren per dag. Het is een pittig ding. Maar dan kijkt ze je aan met dat koppie, dan is het soms moeilijk om haar tot de oorde te roepen. Driftbuien negeer ik zo veel mogelijk of probeer haar af te leiden. Ooit gaat deze fase over.

 • #4

  Christa (zaterdag, 04 maart 2017 07:28)

  Heel herkenbaar.
  Mijn dochter doet dingen die haar broer nooit deed.
  Slaan als ik zeg dat ze iets niet mag doen, hoofd wegdraaien als ik tijdens het eten zeg dat ze iets niet mag doen, huilen of met dingen gooien/ wegslaan.
  Ik maak er geen woorden aan vuil... bij mij gaat ze dan op de mat.
  Beetje het idee van jo Frost met d'r stoel.
  Werkt bij mijn dochter heel goed. Mede doordat ik er geen heel verhaal omheen brei.