Telefoon uit tijdens het rijden

De laatste tijd zie ik vaak op het nieuws allerlei dingen over telefoon gebruik tijdens het rijden. Er worden allerlei manier bedacht om de telefoon bijvoorbeeld uit te schakelen als de motor van de auto start.

 

Serious??? 

Moeten er echt dingen bedacht worden om telefoons uit te schakelen tijdens het rijden?

Zijn er echt mensen die op hun telefoon kijken tijdens het rijden?

 

Ik kan er niet bij met mijn hoofd, echt niet!

Ongelukken

Wist je dat de meeste ongelukken gebeuren omdat mensen bezig waren met hun telefoon en niet met de weg?

 

Ook ik ben aangereden, midden op de A10 zat iemand vol op mijn achterkant!

Eerder schreef ik hier al een artikel over

 

Kijk eens goed naar mijn lieve c1tje. Die kon echt niet op tegen iemand die niet op de weg aan het letten was en zijn telefoon belangrijker vond!

 


Wees niet zo egoïstisch

Als je op je telefoon zit te kijken tijdens het rijden ben je in mijn ogen gewoon egoïstisch. Je bent met iets anders bezig dan met het letten op de weg.

Is je telefoon echt zo belangrijk? Is je telefoon belangrijker dan een mensen leven?

Of denk je dat het leuk is als je iemands auto total loss rijdt? Alleen maar omdat jij dat ene whatsappje niet een half uurtje later kon lezen.

En ook al moet je 2 uur rijden, en kan je 2 uur niet op je telefoon kijken, ik denk niet dat er iets wat er op jou telefoon belangrijker is dan een mensen leven.


Ik ben niet streng

Nu klink ik misschien heel erg streng of onaardig.

Dat ben ik niet hoor 

 

Ik wil alleen dat jij jezelf even af vraagt of jij wel eens op je telefoon kijkt tijdens het rijden.

Hoe zou je je voelen als je iemand aan rijdt omdat je niet aan het opletten bent, het kan echt in een seconde gebeuren!

Of wat als er ineens een kindje achter een auto vandaan rent, en jij net in die seconde op je telefoon aan het kijken was?

Leg je telefoon weg!

Dus mensen please,

er is toch niet een app nodig om je telefoon uit te schakelen?

We zijn toch zelf wel volwassen genoeg om onze telefoon weg te leggen!

Leg je tas met telefoon op de achterbank, dan kan je er niet bij.

Stop je telefoon gewoon weg!

Heel ver weg!

Voorkom ongelukken, wees verstandig!! Niet heel moeilijk toch?

Voel jij je aangesproken door mijn post? Leg je alsjeblieft je telefoon weg?

Commentaar schrijven

Commentaren: 7
 • #1

  Marieke (donderdag, 23 februari 2017 08:11)

  Goed verwoord! Mijn telefoon ligt in het zicht maar als ik rijd kijk ik er nooit op. Soms als ik stil sta bij een verkeerslicht wel.
  Daarnet reed er nog iemand slingerend voor me. Ook met iets anders bezig dan autorijden. Veroorzaakte bijna een ongeluk door op de andere baan te rijden en vervolgens ook nog door rood te rijden. Van mij mogen ze je dan achter het stuur vandaan halen en je rijbewijs afpakken.

 • #2

  Nicole (donderdag, 23 februari 2017 08:17)

  Je klinkt niet streng hoor! Helaas is dat in dit juist nodig! Voordat ik kinderen had keek ik ook regelmatig op mijn telefoon.. ik zal het maar gewoon eerlijk toegeven! Maar op de 1 of andere manier snap je het dan gewoon nog niet helemaal.. sinds Veerle er is doe ik het echt bijna nooit meer! Ja ik gebruik hm als navigatie maar dan staat het geluid aan zodat ik niet perse hoef te kijken! Het is denk ik helaas wel nodig om zo'n app te ontwikkelen want er blijven mensen die het niet willen snappen..

 • #3

  Ikke (donderdag, 23 februari 2017 08:25)

  Er gebeuren echt heel veel ongelukken hierdoor!! Een paar maanden geleden zat er een gezin in de auto, ze moesten wachten in een lange rij bij een rotonde.... Een vrachtwagenchauffeur kwam aanrijden en was ondertussen aan het appen. Omdat hij aan het appen was, zag hij niet dat het verkeer stil stond en reed in op de auto voor hem.... De vader overleed na een paar dagen in het ziekenhuis. De moeder is nu vanaf de borst verlamd en het kindje kwam er gelukkig ongedeerd uit... Wat richt je dan aan? Het leven van dit gezin is compleet verwoest. Het was heus niet opzettelijk, die chauffeur heeft dit natuurlijk nooit gewild, maar dit gebeurd er dus als je niet op het verkeer let. Onverantwoord rijden, levensgevaarlijk!!

 • #4

  Vlijtig Liesje (donderdag, 23 februari 2017 12:48)

  Ik vind het echt niet kunnen om met een telefoon bezig te zijn tijdens het rijden. Je brengt dan anderen in gevaar en dat is niet oké.

 • #5

  Dewi (donderdag, 23 februari 2017 16:06)

  Nee dat kan echt niet. Ik doe het ook echt nooit! Van mij mogen ze dat heel streng aanpakken

 • #6

  Cynthia (donderdag, 23 februari 2017 16:40)

  Je hebt helemaal gelijk. Ik check weleens heel snel als ik voor het rode verkeerslicht sta. Tijdens het rijden niet. Maar het gebeurt té vaak wel...

 • #7

  Marushi (donderdag, 23 februari 2017 21:36)

  Ik vind het ook echt verschrikkelijk! Doe het gewoon niet! Niet alleen in de auto maar ook op de scooter of fiets is dit super gevaarlijk!