Pompoen Stoof

Soms is het best lastig om iedere dag iets nieuws te bedenken voor het avond eten. Vooral met kinderen is dit best een dingetje,

Gelukkig zijn mijn kinderen niet de moeilijkste en lusten zij best veel. Toch hebben zij wel voorkeuren, stamppot bijvoorbeeld of pasta het liefst eten zij dit iedere dag.

Natuurlijk kan dat niet en wil ik ook wel eens wat anders maken.

Ik ben dus weer op zoek gegaan naar een keer wat anders.

Albert Heijn had flespompoenen in de aanbieding, top!

Daar kan ik wel wat mee!

 

Ik moet eerlijk toegeven dat ik pompoenen echt verschrikkelijk vind om schoon te maken! Maar ze zijn wel super lekker! Ik kocht dus een fles pompoen en ging aan de slag met mijn eigen pompoen stoof.

Heerlijk bij aardappeltjes en vlees maar kan ook lekker bij rijst en bijvoorbeeld gestoofd rundvlees.

 

Mijn kinderen vonden het echt super lekker! 

Je hebt wel even de tijd nodig want het moet ongeveer 2,5 uur opstaan.

Wat heb je nodig?

  • 1 fles pompoen (kan overigens ook een ander soort pompoen zijn)
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • Bouillon blokjes
  • Djintam (gemalen komijnzaad)
  • Zout
  • Peper
  • Kerriepoeder
  • Water

Hoe maak je de Pompoen Stoof

Snijd de pompoen eerst door de midden, haal de pitjes en draden eruit. Snijd de pompoen daarna in stukjes. Ze hoeven niet heel klein te zijn maar ook niet te groot.

Schillen mag, maar is bij een fles pompoen niet echt nodig omdat de schil dun is.

Ik heb er zelf voor gekozen om het een beetje te doen, toen wist ik weer waarom ik het zo'n rot klus vind om een pompoen schoon te maken en dacht ik laat maar ;)

Dus bij mij bleef de schil er lekker op zitten.

 

Snijd de ui en knoflook in klein stukjes, doe een beetje olie in de pan en fruit de ui en knoflook een beetje aan.

Daarna mogen de stukjes pompoen in de pan.

Even goed roeren en mengen met de ui en knoflook.

Vervolgens gooi je zout, peper, kerriepoeder en komijnzaad erbij.

Dit moet je echt een beetje op gevoel doen want het is lastig aan te geven hoeveel er precies in moet.

 

Vervolgens moet er water bij. Ongeveer tot de pompoen tot de helft onder water ligt.

Vervolgens 2 bouillon blokjes erbij. (groente bouillon blokjes)

Even wachten tot het kookt dan kan je het vuur lager zetten, deksel erop en lekker laten pruttelen.

 

Zoals ik net al vertelde het moet zeker wel 2,5 uur op staan.

Af en toe even roeren en proeven om te kijken of er genoeg kruiden bij zitten, anders gewoon nog even aanvullen.

 

De pompoen kookt kapot en wordt zacht. Eerst lijkt het heel waterig te worden maar hoe langer het op staat hoe dikker het wordt.

Mocht het te dik worden, doe er dan nog wat water bij.

 

En klaar...

Smullen maar van een heerlijke pompoen stoof!

 


Hou jij ook zo van Pompoen? En wat is jouw favoriete recept met Pompoen?

Commentaar schrijven

Commentaren: 6
  • #1

    Dewi (woensdag, 15 februari 2017 08:28)

    Lekker! Hier hou ik wel van. Inderdaad lekker met rundvlees. Ik weleens een pompoencake gemaakt. Eten het eigenlijk te weinig

  • #2

    Melanie (woensdag, 15 februari 2017 08:51)

    Alles smaakt lekkerder met pompoen. Eet het alleen te weinig.

  • #3

    Vlijtig Liesje (woensdag, 15 februari 2017 09:26)

    Ik heb nog nooit iets van pompoen gegeten moet ik bekennen. Zelfs geen soep!

  • #4

    Cynthia (woensdag, 15 februari 2017 16:24)

    Oh wat heerlijk dit. Wat een verrassende methode!

  • #5

    Juflisanneblog.nl (woensdag, 15 februari 2017 20:44)

    Oeh, ik ben wel benieuwd hoe dit gerecht eruit zag!

  • #6

    Mirjam (woensdag, 15 februari 2017 21:49)

    Oeh klinkt goed! Deze ga ik even onthouden :)