Welke fles kiezen

Tijdens je zwangerschap moet je heel wat dingen aanschaffen, helemaal als het de eerste is. Als je om wat voor reden dan ook geen borstvoeding kan of wil geven (dit was bij mij het geval) moet je ook opzoek gaan naar flessen die je wil gaan gebruiken.

Best lastig! Er is best veel keuze namelijk.

Bij mijn eerste heb ik eigenlijk zonder na te denken gekozen voor de Avent flessen. Helemaal niks mis mee, en voor mijn dochter hele fijne flessen.

Maar wat als je kindje heel erg last heeft van krampjes? Of snel drinkt?

Mijn zoontje dronk super snel, hij had binnen 2 minuten zijn flesje leeg. Gevolg was dat hij heel vaak de hik had maar hij kreeg hierdoor ook krampjes. In overleg met mijn kraamverzorgster kocht ik toen een andere speen voor de Avent fles. Helaas hielp dit ook niet.

Na een paar dagen aankijken was ik het zat en dacht hier moet toch een andere oplossing voor zijn!

Ik ben toen opzoek gegaan op het internet en kwam de Dr Browns fles tegen!


Dr Browns flessen

Ze zien er een beetje vreemd uit, maar door door het tuutje wat in de fles zit kan je kindje vacuümvrij en zonder luchtbelletjes drinken, hierdoor krijgt je kindje dus en stuk minder krampjes!

Ook helpt de fles boertjes, overgeven en zere oortjes voorkomen.

Bij mijn zoontje werkte het perfect en ik merkte direct resultaat!


Hoe werkt de fles?

1. Het gepatenteerde ventielsysteem voorkomt vacuümvorming en luchtbelletjes (die je wel vaak ziet in andere flessen). Lucht gaat naar binnen via de speenring, maar komt niet in de (borst)voeding terecht.

 

2. De lucht wordt via het speciale ventielsysteem naar de ruimte boven de (borst)voeding geleid. Omdat er geen lucht in de voeding komt, blijven essentiële voedingstoffen behouden.

 

3. Je kindje drinkt op een natuurlijke manier, zonder vacuüm en luchtbelletjes -en zonder de negatieve gevolgen daarvan. De fles helpt koliek (darmkrampjes), boertjes en overgeven voorkomen.

 

4. De voeding druppelt uit de fles. De positieve druk die dankzij het ventielsysteem ontstaat, is vergelijkbaar met het geven van borstvoeding; het vermindert de( ophoping van vocht in de oortjes en helpt zo oorpijn voorkomen.

 

(bron drbrowns.nl)

Dr Browns assortiment

Dr Browns heeft een heel uitgebreid assortiment, niet in iedere winkel verkrijgbaar maar bijvoorbeeld wel bij Baby Dump en Prenatal. Op de site van Dr Browns zelf vind je het gehele assortiment

Neem een kijkje op de site van drbrowns.nl

Wat adviseer ik om aan te schaffen?

 

- Startpakket

Goed om mee te beginnen, als je later toch nog een andere fles erbij wil kan je deze altijd nog aanschaffen

Hier zitten 3 flessen in met brede hals. (1 x 240 ml en 2 x 120 ml)

- Speen fase 2 en 3 (voor brede hals fles)

Fase 2 is vanaf 3 maanden

Fase 3 is vanaf 6 maanden

 

- Flessenborstel

Bij het starterspakket zit een klein borsteltje zodat je het tuutje wat in de fles zit goed kan schoonmaken, om de fles zelf schoon te maken is het handig om een flessenborstel te hebben

 

- Magnetronsterilisator

Hiermee kan je de flessen steriliseren in de magnetron, super handig en zo klaar! Als je dit iedere ochtend even doet heb je altijd schone flesjes

 

- Thermostas

Handig als je, je flesjes mee moet nemen. Houdt de flesjes warm of juist koud.

Voor allebei mijn jongens heb ik de Dr Browns flessen gebruikt en ik ben er dan ook erg tevreden over en zou het iedereen aanraden.

Dit artikel is geen samenwerking maar geschreven op mijn eigen initiatief 

Welke fles heb jij gebruikt of ga jij gebruiken?

Commentaar schrijven

Commentaren: 7
 • #1

  Huismama (woensdag, 08 februari 2017 08:04)

  Ik heb veel goeds over de dr. Browns gehoord. Je kunt hem trouwens ook prima gebruiken voor gekolfde moedermelk ;)
  De laatste tijd lees ik ook regelmatig het advies om juist niet de speen te vergroten wanneer je kindje ouder wordt. Een tepel krijgt namelijk ook geen grotere gaatjes. Zou goed helpen tegen krampjes en zuigbehoefte.

 • #2

  MamaIssues (woensdag, 08 februari 2017 10:03)

  Goede tip inderdaad zou dat ook goed kunnen helpen tegen krampjes!

 • #3

  Cynthia (woensdag, 08 februari 2017 10:30)

  Ik gaf mijn eerste borstvoeding de eerste 14 maanden. Bij de tweede gebruikte ik een avent fles. Kwalitatief goede flessen.

 • #4

  Vlijtig Liesje (woensdag, 08 februari 2017 11:03)

  Ik heb geloof ik nooit echt een fles gekocht omdat ik borstvoeding gaf. Hoewel, ik had wel iets voor als ik had gekolfd. Ik geloof van Avent!

 • #5

  Ilse van Kreanimo (woensdag, 08 februari 2017 19:01)

  Ik had een flesweigeraar (of ja, twee eigenlijk) omdat ik zolang borstvoeding had gegeven.
  Niet zo simpel!
  Goede tips!

 • #6

  Kirsten (woensdag, 08 februari 2017 19:44)

  Ik ben fan van de Dr. brown flessen! Wij merkten echt wel verschil! Beide mannen leken minder krampjes te hebben dan bij andere flessen!

 • #7

  Dewi (donderdag, 09 februari 2017 11:48)

  Ik gaf bij eerste eerst borstvoeding, daarna had ik de Aventflessen. Bij de tweede werkte de Aventflessen, difrax niet. Toen kwam ik op de dr.Brown flessen. Wat een verademing was dat. Ze deed ineens 16 minuten over een fles. Mijn kleine gulzige Olivia ;)