Mijn Gran canaria avontuur deel 1

Dat ik gek ben op Gran Canaria is inmiddels wel duidelijk al meerdere malen heb ik op mijn blog geschreven over dit prachtige eiland.

Dit eiland heeft mijn hart gestolen en zal altijd erg speciaal voor mij blijven.

Ik hoop dat ik er gauw weer een keer naar toe mag, want echt waar ik heb soms heel erg heimwee naar het heerlijke leven op het prachtige canarische eiland.

 

Eerder vertelde ik al dat ik 2 jaar gewoond en gewerkt heb op Gran Canaria, ik kreeg toen ook de vraag wat ik daar dan precies gedaan heb en hoe ik daar terecht ben gekomen.

Vandaag vertel ik deel 1 van mijn avontuur, volgende week komt deel 2!

Stage lopen

Voor mijn opleiding toerisme moest ik 2 keer stage lopen. 

Een keer op een reisbureau en de andere stage mocht je in een hotel lopen zowel in het binnen als buitenland.

Voor mij was deze keuze heel erg snel gemaakt, ik had de opleiding toerisme gekozen omdat ik van reizen houdt, ik wilde dus zeker weten naar het buitenland!


De school had verschillende stage plaatsen in het buitenland, zo kon je kiezen voor Italie, Frankrijk, Duitsland, Malta, en de Canarische eilanden.

Na wat research te hebben gedaan leek mij Malta en Gran Canaria erg leuk. Uit eindelijk viel voor mij de keuze op Gran Canaria omdat de hotels waar je kon werken daar erg mooi waren.

 

Ik werd voor gesteld bij een 4 sterren hotel in Gran Canaria en.. Ik mocht mijn stage daar gaan lopen! Samen met nog een vriendin uit mijn klas mochten wij in het zelfde hotel gaan stage lopen als toeristisch entertainer.

Dit klonk voor mij als muziek in de oren, wie wil dat nou niet de hele dag vakantie vieren, gezellig kletsen met mensen leuke activiteiten doen en de avonden op stap!

Ik zag het helemaal zitten!

 

Daar ging ik

Net 18 was ik toen ik richting Gran Canaria ging. Super spannend natuurlijk en mijn koffer was veelte vol!

Eenmaal aangekomen was het heerlijk warm en wist ik meteen ik zit hier helemaal goed!

Mijn baas kwam ons ophalen van het vliegveld en bracht ons naar het hotel.

We kregen namelijk een kamer in het hotel en ook eten mochten wij gewoon in het restaurant van het hotel, echt heel erg fijn!

Ik heb 7 maanden lang iedere dag een heerlijk hotelontbijt gehad, heerlijk mogen dineren ik mis het nog steeds!

Onze hotel kamer was echt prachtig met uitzicht over de oceaan. Wij zouden het wel volhouden 7 maanden lang

7 maanden lang vakantie

Mijn stage tijd op Gran Canaria kan ik samenvatten als 7 maanden vakantie. We werkte 6 dagen in de week, en dan bedoel ik echt lange dagen van 10 uur in de ochtend tot 23:00 uur in de avond. (wel met siesta overigens)

Maar het werken zag ik als een grote vakantie.

In het hotel waar ik werkte verbleven voornamelijk Engelse gasten. Iedere dag had ik contact met de gasten, deed ik leuke activiteiten, was ik aan het kletsen en drankjes drinken met de gasten.

En ook na werktijd gingen we vaak nog op stap..

Het hotel lag direct aan het strand dus alle vrije uurtjes die ik had lag ik lekker op het strand, ging ik winkelen (want op Gran Canaria kan je goed winkelen!) of ging ik andere leuke excursies doen.

Talen leren en zelfstandig worden

Omdat ik zoveel met Engelsen om ging, ging mijn Engels enorm vooruit zelfs Engelse grapjes en spreekwoorden ging ik begrijpen, dan mag je toch wel zeggen dat je goed Engels spreekt toch?

Spaans verstaan ging ook steeds beter het spreken nog niet zo dat was immers niet zo heel erg veel nodig iedereen om mij heen sprak Engels. Dat vond ik best jammer en was nog wel van plan wel goed Spaans te gaan leren spreken.

 

Als je op je 18e naar het buitenland gaat voor een tijdje wordt je ook binnen no time zelfstandig. Alles zelf moeten regelen, ver weg zijn van huis en niet terug kunnen vallen op je ouders is best heel wat. Maar wat vond ik het fijn!

Heimwee naar huis?

Helemaal niet! Ik wilde blijven!

De dag om naar huis te gaan

Toen kwam na 7 maanden de dag dat ik weer naar huis moest.

Verschrikkelijk vond ik dat! Ik wilde blijven ik had het zo naar mijn zin gehad!

Helaas moest ik toch echt naar huis, mijn opleiding moest afgemaakt worden het zou zonde zijn om mijn opleiding op het laatste moment niet af te maken

 

Ik was vast besloten, ik ga direct als mijn opleiding afgelopen is terug naar dit eiland, mijn eiland!

Volgende week lees je of ik terug ben gegaan en hoe dit is verlopen!


Ben jij wel eens voor langere tijd naar het buitenland gegaan?

Wil jij ook graag stagen lopen of werken op Gran Canaria en wil je tips? Ik help je graag! Stuur dan even een mailtje naar: info@mamaissues.nl

Commentaar schrijven

Commentaren: 7
 • #1

  Karin (zondag, 05 februari 2017 08:23)

  Wat leuk! Ben heel benieuwd naar volgende week.
  Wij zijn met ons gezin naar Curaçao geëmigreerd toen ik 5 was.

 • #2

  Kirsten (zondag, 05 februari 2017 10:10)

  Wow, wat stoer dat je dat op je 18e hebt gedaan! Kan me voorstellen dat je dan in één klap ineens heel zelfstandig wordt!

  En hoe lekker, elke dag wordt er voor je gekookt en hotelontbijtjes, dat zijn de beste!!

 • #3

  Sandra (zondag, 05 februari 2017 10:53)

  Wat een gave ervaring zeg! Ik gok dat dit bij één van je mooiste belevenissen uit je keven hoor. :-)

 • #4

  Cynthia (zondag, 05 februari 2017 15:54)

  Wat leuk om te lezen! Een heel avontuur op je achttiende! En het is het ook allemaal nog waard geweest!

 • #5

  Florentine (zondag, 05 februari 2017 19:14)

  Wat gaaf! Ik ben ook op mijn 18de een jaar naar het buitenland geweest en ik begrijp heel goed waar je het over hebt. Super leuk om hierover te schrijven op je blog! Hele leuke blog heb je :-)
  Liefs, Florentine

 • #6

  Sylvia (maandag, 06 februari 2017 13:51)

  Heerlijk om te lezen. Gran Canaria is ook het eiland waar ik begon met werken als reisleidster. Een heerlijk eiland waar je alles kan doen en laten wat je wilt en oneindig veel mogelijkheden heeft. Ook heb ik hier mijn NL vriend leren kennen. Ik heb er zelf 2 jaar gewerkt en ben toen naar andere bestemmingen gegaan. 7 jaar later kwamen mijn vriend en ik terug maar nu met een dochtertje. Hij werkt nog steeds in de reiswereld, ik ben thuisblijfmama geworden. Nu zitten we een eilandje verderop Lanzarote. Ook erg mooi maar met veel minder mogelijkheden dan op de "grotere" eilanden. Hopelijk mogen we snel terug of naar Tenerife want daar heb ik ook een stukje van mijn hart verloren�

 • #7

  juflisanneblog.nl (maandag, 06 februari 2017 22:37)

  Yes, nu weten we eindelijk waarom jij op Gran Canaria hebt gewoon.d. Super leuk!