Blog inspiratie

Een blog beginnen is helemaal niet moeilijk, je bedenkt waar je graag over wil gaan schrijven, je verzint een naam en maakt een website aan.

Ook ik heb dit bijna 3 maanden geleden ook gedaan.

Toch komt er bij het bloggen best veel kijken, wat dacht je van het Social Media gedeelte, artikelen schrijven en natuurlijk moet je ook iedere keer weer nieuwe onderwerpen bedenken voor artikelen.

Best lastig, vooral als je iedere dag een blogje plaatst.

Ik moet eerlijk zeggen dat het mij tot nu toe nog heel gemakkelijk af gaat! Ik zit vol inspiratie en er schieten iedere dag wel weer nieuwe onderwerpen in mijn hoofd

Notities

Ik zorg er dan ook voor dat ik altijd iets bij mij heb waar ik mijn ideeën op kan schrijven, stel je voor dat je in de supermarkt loopt en je bedenkt ineens iets! Wedden dat je het weer bent vergeten als je thuis bent!

 

Ik heb dus een bestandje op mijn Iphone gemaakt die inmiddels best heel erg vol staat! Maar mijn telefoon heb ik altijd bij mij en het bestandje dus ook


Hoe krijg ik mijn blog inspiratie

Met kinderen maak je iedere dag wel iets mee. Van hun krijg ik dus heel veel inspiratie. Door bijvoorbeeld een grappige uitspraak die zij doen, een gebeurtenis als zij bijvoorbeeld vallen of als er iets op school gebeurd.

En wat dacht je van het schoolplein? Er zijn zoveel verschillende moeders, zoveel verschillende verhalen soms komt er dan ineens iets in mij op.

Niet dat ik over iemand anders zou schrijven! Maar iemand heeft het wel eens over een vakantie bijvoorbeeld of over een dagje uit en dan denk ik ow dat is leuk om over te schrijven!

 

Niet alleen van mijn kinderen krijg ik inspiratie maar ook van mijn hondje. Ik vind het heerlijk om uren te wandelen met de hond. Dit doen wij dan ook geregeld en als ik lekker buiten aan het wandelen ben komen er vaak onderwerpen in mijn hoofd.

Ik kan het dan al helemaal uit denken tijdens het lopen.

Ik denk dat ik wel kan zeggen dat ik buiten op mij best ben, lekker in de frisse lucht heerlijk!

 

Ook door mijn eigen werkervaring als reisadviseur en nu in een verloskundige praktijk maak ik genoeg mee. Ik ben dan hele dagen bezig met mensen tips en advies geven.

Daar ga ik dus ook verder mee op mijn blog! Erg leuk vind ik dat trouwens en ik probeer daar de komende tijd ook wat meer mee te doen op mijn blog.

Het is leuk om te merken dat mensen iets aan mijn tips hebben.

 

Tijdens het koken krijg ik soms ook inspiratie om een receptje online te zetten, bijvoorbeeld van een lekkere cake of taart. Ik vind het leuk om met mijn kinderen te doen dus waarom zou ik de receptjes niet delen?

 


Bloggen is creatief zijn

Je ziet voor het bloggen moet je creatief zijn. Iedere keer nieuwe onderwerpen bedenken is niet altijd makkelijk maar wel noodzakelijk als je een blog hebt natuurlijk.

Ik heb er erg veel plezier in en het gaat mij tot nu toe nog goed af!

Nu vraag ik mij natuurlijk af, hoe krijg jij jouw blog inspiratie?

Commentaar schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Cynthia (zaterdag, 04 februari 2017 10:58)

  Ik haal inspiratie uit alles. Dat klinkt gemakkelijk maar het leven bestaat uit veel!!! Ik kan er dus veel kanten mee op..

 • #2

  Kirsten (zaterdag, 04 februari 2017 12:07)

  Ik stop ook al mijn ideeën in de notities in mijn telefoon! Anders vergeet ik het echt en dan ben ik de hele dag bezig met het proberen te herinneren... Soms word ik 's nachts wakker met een idee, ook dan zet ik het even in mijn telefoon. Eens in de zoveel tijd werk ik alle ideeën uit in een schrift en ga ik ermee aan de bak! Wat ik trouwens ook regelmatig doe, is als ik toevallig op mijn telefoon of laptop zit, het idee meteen als concept opslaan!

 • #3

  Huismama (zaterdag, 04 februari 2017 16:29)

  Heb je wel eens van Evernote gehoord? Ik zweer er bij! Hierin kun je notities maken maar ook alvast een concept maken. Zowel te gebruiken op je telefoon als computer.