Speelgoed opruimen

Als je net moeder bent geworden en je kindje is nog klein heb je nog niet zoveel speelgoed, misschien wat knuffeltjes in de box maar verder heb je er eigenlijk nog niet zo'n last van.

Pas als je kindje wat ouder wordt krijg je steeds meer speelgoed, alleen al op een eerste verjaardag wordt je kindje vaak overladen met allerlei nieuw speelgoed...Maar waar moet je dat allemaal kwijt?

Zoals jullie weten heb ik 3 kindjes en wij hebben in de loop der jaren heel wat speelgoed verzameld! Dan heb ik net de woonkamer netjes en opgeruimd en besluiten mijn kinderen alles weer overhoop te gooien.

Ik laat het altijd maar zo want het is alleen maar goed als ze lekker aan het spelen zijn. Aan het eind van de dag moeten ze het wel altijd samen opruimen.

Maar hoe kan je nou al dat speelgoed opruimen op een nette manier?

's avonds wil je toch ook lekker op de bank kunnen zitten zonder dat je naar allemaal speelgoed in bakken hoeft te kijken?


Ikea helpt

Ik heb hier een tijd over nagedacht en uit eindelijk heb ik een oplossing gevonden!

 

Alles op een nette manier opgeruimd, het staat mooi en de kinderen kunnen het de volgende dag weer zelf pakken.

Ik ben een groot fan van Ikea ze hebben er nou eenmaal hele makkelijke dingen! En ook om dingen op te bergen hebben ze erg goede ideeën.

Jullie kennen ze vast wel de Expedit kasten. (die met vakjes) Je hebt ze in verschillende maten Ik heb er 3 gekocht, 2 staan er verticaal en er ertussen een horizontaal. 

Ik heb gekozen voor de zwarte kleur want dit staat goed bij de rest van ons interieur.


De kast die in het midden staat (horizontaal) heb ik gevuld met mandjes. (dus 6 mandjes) Ze passen er perfect in en zo kan je al je speelgoed perfect opbergen zonder dat je het ziet!

Ik heb gekozen voor 4 rieten mandjes en 4 zwarte mandjes.


In het midden dus tussen de verticale kasten heb ik nog een kleurrijk schilderij gehangen om de boel een beetje op te leuken.

De andere 2 verticale kasten zijn gevuld met persoonlijke spulletjes en 1 vakje is gevuld met boekjes van de kinderen.

Dit staat ook erg gezellig.

Als je nou nog meer speelgoed hebt kan je er ook voor kiezen om nog 8 extra mandjes te kopen en de hele onderkant te vullen met mandjes (dus ook de onderkant van de 2 verticale kasten)

Zie hier het resultaat


Doordat ik gekozen heb voor zwarte mandjes zie je deze bijna niet! Dit is ideaal en staat erg leuk. Ze hebben natuurlijk veel meer verschillende mandjes dus je kan op allerlei leuke manieren combineren het is maar net wat je zelf leuk vind!

Dit is de manier hoe wij ons speelgoed thuis onzichtbaar opruimen.

Ik ben erg nieuwsgierig hoe jullie thuis het speelgoed opruimen

Commentaar schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Dewi (vrijdag, 03 februari 2017 08:57)

  Staat ook supernetjes en gezellig. En alles is zo opgeruimd. De meiden knutselen hier veel. Ik heb hier in dr woonkamer een knutselhoekje met een trolley met alle spulletjes. Boven in hun kamers hebben de meiden de lage versie van die kast met gekleurde mandjes

 • #2

  Cynthia (vrijdag, 03 februari 2017 13:27)

  Ik vind het keurig staan zo! Ik hou van netheid!!

 • #3

  Vlijtig Liesje (vrijdag, 03 februari 2017 14:27)

  Mijn kinderen zijn ouder, dus alle speelgoed bestaat nu uit bordspellen. En die staan in de kast.

 • #4

  Kirsten (vrijdag, 03 februari 2017 21:03)

  Grappig, wij hebben precies die kast beneden staan. Alleen dan rechtop en berkenfineer met zwarte dozen erin. I-DE-AAL! Echt, het ziet er zoveel opgeruimde uit dan wanneer je overal dozen hebt staan...