Misschien toch een trauma?

Afgelopen jaar heb ik een auto ongeluk gehad..

Al heel wat jaar heb ik mijn rijbewijs, nog nooit was er iets gebeurd ik was zelfs nog nooit tegen een paaltje aangereden!

Maar toen kwam de dag, dat in een klap mijn auto total loss werd gereden. Niet door mijn schuld, door iemand die niet op zat te letten, die op zijn mobiel bezig was, midden op de snel weg!

Op weg naar huis

Na een lange dag in Hoofddorp was ik onderweg naar huis. Het was een nare dag, zo'n dag dat het de hele dag regent en koud is.

Het was druk op de a10 en er stond zowat de hele weg file.

Eindelijk ging alles weer een beetje door rijden en kon ik wat harder gaan rijden.

Heerlijk met een muziekje op wilde ik gauw naar huis

 


Gauw naar huis ging ik niet

Ineens moesten de auto's voor mij erg hard op de rem, ik trapte uiteraard ook direct op mijn rem.

Ik kijk altijd erg goed in mijn spiegels tijdens het rijden en zag dat de auto achter mij met volle vaart op mij af kwam!

Ik gaf mijn auto nog een slinger maar het was te laat de auto achter mij zat vol achterop mijn auto! Waardoor ik op mijn voorganger klapte en die weer op de auto daarvoor!

Het ging allemaal zo snel, wat er precies gebeurde ben ik een beetje kwijt ik weet wel dat ik heel hard gegild heb.

 

Ik stapte snel uit de auto.

Daar stond ik midden op de snel weg, huilend en super geschrokken


Pijn

Ik voelde direct dat ik pijn had in mijn nek en knie.

Omstanders waren ook gestopt en kwam direct naar mij toe, het was direct duidelijk dat ik er het slechtste aan toe was en mijn auto ook.

Ik moest direct weer gaan zitten omdat ik pijn had aan mijn nek.

 

De politie was er heel erg snel en vertelde dat de ambulance er aan zou komen.

Alles ging als een waas aan mij voorbij het enig wat ik kon was huilen.

 

Het duurde even voordat de ambulance ons kon bereiken want het was erg druk op de weg. De ambulance broeder was erg vriendelijk en zij tegen mij dat ik niet meer mocht bewegen en dat ik mee moest met de ambulance.

 

Daar ging ik dan, ik die nooit iets heeft, nooit ziek is, nooit valt echt nooit iets heeft! Ging in de ambulance mee naar het ziekenhuis

Aangekomen in het ziekenhuis

Aangekomen in het ziekenhuis moest er een scan gemaakt worden van mijn nek. 

Gelukkig kreeg ik meteen te horen dat er niks op de scan te zien was, de pijn was er helaas wel!

Ik mocht na een tijdje weer naar huis en kreeg medicijnen mee.

 

Wat voelde ik mij beroerd! 

Ik had overal pijn en ook de dagen erna waren echt niet leuk! Ik heb erg veel gehuild van de schrik en van de pijn die ik had.

 

Na een aantal maanden ging de pijn in mijn nek gelukkig over, wat ben ik er goed uitgekomen want het had ook heel anders af kunnen lopen.

Helaas mijn autootje heeft het niet overleefd die was total loss, maar goed dat is maar een auto en was het minst erge

Misschien toch een trauma?

Vlak na het ongeluk ben ik meteen weer gaan rijden in de auto van mijn ouders, dit kreeg ik als advies mee in het ziekenhuis.

Stap meteen weer in de auto zodra het kan zo voorkom je dat je rij angst krijgt.

Dit heb ik gedaan en inderdaad ik was gelukkig niet bang om te rijden!

 

Maar file rijden?

Ik vind het verschrikkelijk!!! Het maakt mij heel gespannen en ik controleer dan ook continu mijn spiegels.

Een ongeluk zien op tv?

Ik kan er niet eens naar kijken! Alles komt dan weer boven!

 

Ik denk dan ook dat ik er toch wel een soort van trauma aan over heb gehouden, ik denk ook dat ik er altijd last van zal houden.

En dat alleen omdat iemand zijn telefoon belangrijker vond dan het verkeer!

Heb jij wel eens een ongeluk gehad? Zo ja hoe ging je hier mee om?

Commentaar schrijven

Commentaren: 5
 • #1

  Dewi (donderdag, 26 januari 2017 10:39)

  Aii lijkt mij verschrikkelijk! Wat een nachtmerrie! Gelukkig viel het "nog mee" naast dat je heel erg last van je nek had, had het erger kunnen aflopen met je, maar wat moet jij geschrokken zijn geweest. Het is verschrikkelijk als je iemand met volle vaart ziet aankomen en dat je eigenlijk niks meer kan doen.Ik vind het knap hoor dat je gelijk weer bent gaan rijden. Xx

 • #2

  Sylvia (donderdag, 26 januari 2017 12:35)

  Oh heftig zeg. "Gelukkig" is het goed afgelopen. Knap van je dat je gelijk weer bent gaan autorijden. Ik kan me wel voorstellen dat je het spannend of angstig vind om file te rijden.. Misschien ook omdat je onbewust het gevoel het weggestopt

 • #3

  Karin (donderdag, 26 januari 2017 22:42)

  Jeetje, heel heftig! Vooral omdat je het zag aankomen! Ik heb een keer een ongeluk op de snelweg gehad met mijn vader (hij reed) en die zagen we niet aankomen. Het was dus al gebeurd voordat we er erg in hadden (iemand die in slaap was gevallen na een nachtdienst, wij klapten op zijn rondslingerende auto). Maar daardoor ben ik heel gespannen als iemand anders rijdt. Ik rijd sindsdien het liefst zelf. Kan me dus heel goed voorstellen hoe je je voelt

 • #4

  Cynthia (vrijdag, 27 januari 2017 08:44)

  Als ik het zo lees, denk ik ook aan een trauma of aversie.. Ondwrvind je er echt veel hinder van? Ik heb nooit een auto ongeluk gehad gelukkig. Wat een verhaal. Ik zag het echt voor me. Zo sneu voor jou. Helemaal alleen..

 • #5

  Marguerita (zaterdag, 28 januari 2017 15:51)

  Oh wat heftig zeg! Allemaal door zo'n dombo die zijn mobiel interessanter vindt dan de levens van andere mensen... kan me daar zo boos om maken. Ook om fietsers met mobiel in de hand (soms inclusief kind op diezelfde fiets). Sterkte!