Vliegen met kinderen

Vorige week schreef ik een artikel hoe je de perfecte vakantie kan vinden, ik had het toen over de keuze maken met welk vervoersmiddel je op vakantie gaat.

Stel je kiest voor een vliegvakantie dan kan dat soms best een uitdaging zijn als je met kinderen op reis gaat.

Vandaag geef ik een aantal tips hoe je het vliegen met kinderen zo leuk mogelijk maakt!

Lees je mee?

Begin bij jezelf

Als mama (jup ook ik maak mij hier aan schuldig) ga je, je gauw te druk maken om dingen.

Komt het wel goed? Is het niet te lang? Redden de kinderen het wel?

Mijn eerste tip is, Let it Go!

Zorg dat jij zelf zo relax mogelijk bent, dit straal jij dan ook uit en echt waar dit merken jouw kinderen ook!

Ga van te voren niet teveel drukte maken over de vliegreis

 


Hier bedoel ik mee, zeg niet te vaak hoe leuk het is dat jullie gaan vliegen, of hoe spannend het is. Dit maakt kinderen vaak erg druk en gespannen.

Vertrek op tijd

Het advies is 3 uur van te voren in te checken op Schiphol. Tegenwoordig kan je eigenlijk altijd al online in checken dus gaan mensen veel later naar het vliegveld toe.

Toch is het verstandig om op tijd te vertrekken! Zeker in de zomer maanden kan het erg druk zijn op Schiphol, je moet ook je koffer afleveren waarvoor je in de rij moet staan en daarna bij de douane wat soms ook nog een tijd kan duren.

Als je op tijd vertrekt heb jij geen stress, en dus je kids ook niet.

Lekker spelen

Goed je bent dus op tijd op Schiphol en door de douane heen. Dan moet je hoogst waarschijnlijk nog even wachten.

Wat kan je doen?

Gaan winkelen? (dat is nou eenmaal wat wij vrouwen het liefste doen) Dat zou een optie zijn maar is natuurlijk niet leuk voor de kids, dan moeten zij dicht bij jou blijven, kortom niks aan.

Ergens gaan eten?

Ook lekker maar dan moeten de kinderen netjes op hun stoel blijven zitten, straks in het vliegtuig moeten ze uren zitten, niet zo'n goed plan dus!

 

Zoek een plekje uit waar het wat rustiger is, ga daar lekker zitten en laat de kinderen lekker spelen, rond kijken bij de ramen waar ze vliegtuigen goed kunnen zien, eventueel nog wat rond rennen.

Laat ze zich lekker uitleven, straks moeten ze lang genoeg stil zitten!

Tablets mee

Zet genoeg films op de tablet! Download een hele hoop spelletjes. Dat uurtje schermtijd per dag dat geldt dus niet als je gaat vliegen!

Laat de kinderen lekker op de tablet dit houdt ze vast een paar uurtjes rustig!

Maak cadeautjes

Wat ook erg leuk is, is om kleine cadeautjes te maken en in te pakken. Bijvoorbeeld met een tekenblokje en een pen. Een puzzelboekje, een klein reis spelletje etc.

Stop ze in je handbagage en laat ze ieder uur een cadeautje uitpakken. Zo zijn ze gegarandeerd weer even bezig!

Stewardessen helpen

Heb jij een groep leuk Cabine personeel? Dan mogen je kinderen zeker helpen! Helemaal als je een langere vlucht hebt vragen de stewardessen vaak of je kind even wil helpen.

Geweldig vinden zij het en het geeft ook afleiding voor de stewardessen.

Slapen

Slapen is soms best lastig als de kinderen het al zo spannend vinden om te vliegen, dring er dan ook niet op aan en kijk gewoon hoe het loopt.

Zie je dat jouw kindje moe begint te worden? Leg dan een dekentje over hem neer, kussentje erbij en wie weet valt hij wel in slaap!

Zo niet?

Geen probleem, tijdens de vakantie genoeg tijd om te slapen!

Speel spelletjes

Wat dacht je van, ik zie ik zie wat jij niet ziet.

Raadseltjes

In een boek letters zoeken en omcirkelen (voor oudere kindjes uiteraard)

Super simpele dingen maar kinderen kunnen hier vaak heel erg lang mee door gaan, voor jou misschien om gek van te worden maar weer 2 uurtjes vermaak!

Dit waren een aantal van mijn tips!

Ga dus goed voorbereid op reis maar maak je vooral niet te druk, het komt echt wel goed alleen de ervaring is voor kinderen al geweldig!


Hoe pak jij het vliegen met jouw kinderen aan?

Commentaar schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Dewi (zondag, 22 januari 2017 13:14)

    Handige tips! We hebben vorig jaar een vliegreis gemaakt van 18 uur. Maakte mij het meeste druk om de kids, maar dat ging supergoed, had ook vanalles bij, maar uiteindelijk vonden ze hun eigen schermpje in de stoel het leukst. Lekker films gekeken en spelletjes gedaan. We hadden ook een nachtvlucht dus ze hebben ook zeker 8 uurtjes geslapen, dat scheelt ook

  • #2

    MamaIssues (zondag, 22 januari 2017 16:02)

    Zeker een goede tip ook Dewi om in de nacht te vliegen, helemaal als je hier de keuze in hebt en zo'n stuk moet vliegen!