Mijn blog planning

Bloggen is best heel erg veel werk.

Artikelen schrijven, foto's maken, de layout van website bijhouden en dan het Social Media gedeelte wat ook een hele klus is.

Toch doe ik dit met heel erg veel plezier, en dit is vooral zo omdat ik denk ik best een goede planning maak voor mijn blog.

Ik maak niet alleen een planning, ik hou mij er ook aan, dat is denk ik ook erg belangrijk.

Onderwerpen bedenken

Ik plaats iedere dag een artikel op mijn blog. Dit betekend dat ik best heel wat onderwerpen moet bedenken om artikelen over te kunnen schrijven.

Onderwerpen komen de hele dag in mij op. Als ik de kinderen naar school breng, als ik aan het fietsen ben of aan het koken. Altijd schiet er wel weer iets in mijn hoofd.

 


Daarom heb ik een bestandje op mijn telefoon gemaakt. Hier schrijf ik alles op wat in mijn hoofd schiet.

1 keer per week pak ik mijn agenda en blog erbij en ga ik de onderwerpen inplannen. Minsten 2 weken vooruit.

Zo heb ik altijd 2 weken vooruit in ieder geval een onderwerp om over te schrijven.

 

Soms komen er onverwachts wel eens dingen in mij op die ik dan toch nog die zelfde week wil plaatsen, dan moet er een beetje geschoven worden in mijn planning. Dat geeft niks kan gewoon dan wordt mijn planning gewoon weer een stukje langer.

Schrijven

Het schrijven van de artikelen vind ik het leukste, logisch natuurlijk anders zou ik niet bloggen.

Ik schrijf 3 ochtenden in de week artikelen. 

Op maandag, woensdag en donderdag. Ik denk dat ik dan 2 uurtjes bezig ben.

De ene keer schrijf ik dan 1 artikel de andere keer 2. 

Soms als ik echt heel erg veel inspiratie heb schrijf ik er zelfs 3 op een ochtend (dan ben ik wel wat langer als 2 uurtjes bezig hoor)

 

Het schrijven doe ik dus als mijn oudste 2 op school zitten en de jongste lekker een dutje doet. Zo heb ik alle tijd om lekker rustig te schrijven.

Als mijn kids thuis zijn besteed ik mijn aandacht aan hun en vind ik het niet leuk als ik achter de laptop zit. 

Trouwens met die drukte makers om mij heen kan ik me ook echt niet concentreren!


Vooruit werken

Wat ik erg fijn vind is dat ik vooruit werk. Zo heb ik iedere ochtend een nieuw artikel online staan en kan ik ook als ik een keer toch wat anders moet doen of bijvoorbeeld niet zo lekker ben een keer overslaan.

Vooruit werken geeft echt veel rust.

Van te voren de onderwerpen al bedenken is dus echt heel erg handig. Zo heb je altijd iets te schrijven!

Social Media

Het Social Media gedeelte van mijn blog neemt ook best wat tijd in beslag. Hier ben ik wel iedere dag mee bezig, maar dit vind ik niet erg om te doen eigenlijk vind ik dat alleen maar leuk!

 

Op Instagram plaats ik van alles. Zo plaats ik daar een foto als ik een nieuw artikel online heb maar ook foto's van de dingen die wij aan het doen zijn op een dag.

Wil je dus een kijkje nemen in ons leven, dan moet je mij zeker even volgen op Instagram :)

 

Het leuke aan Social media vind ik vooral het contact met andere bloggers en met de lezers van mijn blog. Zo reageren mensen ook op mijn artikelen via Social Media, ik kan direct wat terug sturen en zo heb je heel erg persoonlijk contact met lezers.

Erg leuk vind ik dat!

Mijn conclusie

Bloggen is dus echt wel een hele hoop werk!

Het iedere dag plaatsen van een artikel gaat niet zomaar maar met een goede planning, veel creativiteit en wil kom je een heel eind!

 

Vooruit werken zou dus zeker mijn tip zijn!

Hoe ziet jullie blog planning eruit?

Commentaar schrijven

Commentaren: 9
 • #1

  Marijke (zaterdag, 21 januari 2017 08:34)

  Bloggen is zeker een hoop werk! Knap dat je elke dag (!!) iets online zet zeg. Petje af!

 • #2

  Melanie (zaterdag, 21 januari 2017 08:37)

  Leuk om te lezen hoe jij dat doet. Ik heb een jaar planning gemaakt. Op mijn computer. Er sneuvelen onderweg wel eens berichten of worden verplaatst. Het geeft mij veel houvast. Ik markeer de berichten met een kleur. Rood betekend dat ik voor het onderwerp op onderzoek moet om mijn bericht goed te kunnen onderbouwen. Geel betekent zo goed als af. Groen betekend af. Ik probeer berichten 3 weken vooruit te werken. Dit lukt aardig. Ook heb ik van de week een sociale media plan geschreven. Deze ga ik drie maanden uitproberen. Ik merk nu al resultaten. Meer zal ik daarover bekend maken als de drie maanden voorbij zijn. Succes. Ik vind het ook superleuk om te doen. En lees jou berichten graag.

 • #3

  Dewi (zaterdag, 21 januari 2017 08:43)

  Goed bezig! Ik kan nog wel wat leren qua planning, als ik wat meer structuur heb met inplannen, dan zou het bij mij wat soepeler verlopen. Goede tips en ook van Melanie hierboven ;)

 • #4

  Mirjam (zaterdag, 21 januari 2017 08:51)

  Leuk om te lezen hoe jij het doet! Heel gestructureerd zeg, wat goed! Ik probeer ook vaak te plannen en vooruit te werken, maar meestal komt er dan toch weer iets tussendoor waardoor ik alsnog weer op het laatste moment bezig ben haha.

 • #5

  juflisanneblog.nl (zaterdag, 21 januari 2017 09:33)

  Erg knap dat je elke dag een artikel plaatst! Ik zou niet weten waar ik die tijd vandaan moet halen.

 • #6

  Sylvia (zaterdag, 21 januari 2017 10:09)

  Leuk om te lezen en wat heb je een goede planning. Ik probeer altijd een week vooruit te werken. Helaas heb ik maar een uurtje per dag om echt actief bezig te zijn met mijn blog. Social media doe ik altijd even snel tussendoor. Hopelijk kan ik snel wat meer tijd besteden aan mijn blog want ook ik vind het superleuk�

 • #7

  Cynthia (zaterdag, 21 januari 2017 14:27)

  Ik plaats een keer per maand een Luisterblog en voor de rest blog ik over dat wat er speelt in mijn leven of een onderwerp dat 'op popt'. Dat werkt voor mij het beste en zo maak ik ook de beste blogs. De meest spontane.. Fijn dat dit werkt voor jou. Ieder zijn dingetjes! X

 • #8

  els (zaterdag, 21 januari 2017 17:27)

  Bloggen is zeker een hoop werk. Zeker als je elke dag een artikel online wilt hebben! Ik plan ook graag vooruit :-).

 • #9

  Kirsten (zondag, 22 januari 2017 06:35)

  Leuk om te lezen hoe andere bloggers dat doen! Ik schrijf nog niet vooruit maar zou dat wel moeten gaan doen. Ik heb genoeg inspiratie maar merk dat ik met één artikel best een tijd bezig ben. Wel knap dat jij elke dag een artikel plaatst! Dat lukt mij helaas nog niet!