Wat voor schoolplein mama ben jij?

Oke, ik weet het je mag mensen niet in hokjes plaatsen.

Dat is ook niet mijn bedoeling hoor van deze blog!

 

Ik stond laatst op het schoolplein te wachten op mijn kinderen en keek eens om mij heen. Het viel mij op dat er zoveel verschillende mama's zijn maar toch is iedereen ook wel een beetje als typetje in te delen.

 

Ik ben super benieuwd als jij over jezelf mag zeggen wat voor schoolplein mama jij bent, welke kies jij dan?

De sociale mama

De moeder die iedere dag weer met andere mama's staat te praten.

Die altijd in is voor een praatje en die super leuk met haar kindjes om gaat. Altijd vrolijk is en een mooie lach op haar gezicht heeft

 


De nieuwe mama

De moeder die nieuw is in het hele basisschool gebeuren, die nog niet precies weet hoe alles werkt en daarom rustig alleen staat te wachten totdat de kinderen uit school komen.

Soms nog een beetje onzeker en het allemaal echt nog wel een beetje spannend vind. (dit is bij sommige mama's ook echt te zien;)

 


De ik heb altijd haast mama

De moeder die haar kind altijd snel afzet in de klas en aan komt racen als de kinderen al buiten staan. De moeder die nooit echt tijd lijkt te hebben. (of doet alsof er geen tijd is)

De moeder die ook eigenlijk nooit met iets mee helpt, heerlijk van haar vrije uurtjes geniet als kindjes op school zitten.

De luizenpluis mama

Je hebt mama's op school die graag met activiteiten helpen en je hebt mama's die luizenpluizen....

Brrrrrr ik krijg al ringelen als ik het woord luis hoor.

Maar goed deze moeders zijn er dus ook!

Overigens top hoor mama's die dit doen!!

De mijn kind kan alles het beste mama

Er zijn gewoon mama's die hun kind de aller beste vinden.

Ow dat kan mijn zoon al lang hoor!

Ow mijn zoon kan allang schrijven, die van jouw nog niet?

Die mama dus...

De ik sta altijd vooraan mama

Ken je dat? De kinderen gaan iets leuks doen, bijvoorbeeld een boswandeling maken en er worden ouders gevraagd om mee te helpen.

Dan zijn er altijd mama's die de eerste zijn! Waardoor andere mama's eigenlijk nooit de kans krijgen om mee te helpen.

Iedereen eens een kans geven is toch ook wel leuk?

De alles is fout mama

Een keertje klagen over de juf of over de school dat mag best. Iedereen heeft wel eens een mindere dag en wil dan even zeuren.

Maar er zijn ook mama's die het nooit ergens mee eens zijn, die de juf maar niks vinden.

Waarom je kind niet naar een andere school?

De perfecte mama

De mama die er altijd tip top in orde uit ziet. Mooie hoge hakken, lippenstift, haren super mooi. Hoe krijgt die mama het toch altijd voor elkaar om zichzelf en de kinderen zo mooi op school af te leveren?

Nu vragen jullie je natuurlijk af, welke mama ben ik?

Ik denk dat ik van mijzelf wel mag zeggen dat ik de sociale mama ben.

Toen mijn kinderen net begonnen op school was ik ook echt wel de nieuwe mama hoor! Die het spannend vond en altijd rustig stond te wachten tot de kinderen weer naar buiten kwamen.

Nu vind ik een gezellig praatje met andere mama's wel leuk en gezellig. Als het goed is blijven mijn kinderen tot groep 8 op deze school dus dan is het ook wel leuk om de andere ouders een beetje te leren kennen toch?

En nu wil ik natuurlijk nog van jullie weten, welke mama ben jij?

Commentaar schrijven

Commentaren: 9
 • #1

  Rosita (maandag, 16 januari 2017 08:00)

  De "Ik sta nooit op het schoolplein" mama. Mijn zoontje gaat met een taxi naar school. Sowieso vond ik dat nooit prettig. Altijd geroddel en geklaag.

 • #2

  Melanie (maandag, 16 januari 2017 08:40)

  In de nieuwe moeder ben ik al lang niet meer in te delen. Maar eerlijk gezegd heb ik geen idee in welk hokje ik pas. Ik ben wel heel actief op de school van mijn oudste vanaf het begin. Ja ook luizenpluizen. � Tegenwoordig zit ik alleen nog in de OR. Volgend jaar ga ik actiever zijn op de school van de middelste. Ik vind het leuk. Zo leer ik de school kennen en weet ik net iets meer wat er speelt. De perfecte moeder ben ik zeker niet. Zoals je in een eerder bericht kon lezen.

 • #3

  Dewi (maandag, 16 januari 2017 09:33)

  Haha..uhhh ik denk van alles wat ... de sociale, de tiptop ik heb echt geen zin om in m'n kloffie naar school tegaan;)) , de moeder die altijd wel mee wil gaan;) maar dan ook weer telaat is voor opgeven op de lijst;) de sociale zeker, maar soms ook ff niet en sta ik alleen, de moeder die ook weleens een paar minuten telaat is. Maar wat jij zegt mijn kids zitten hier nog t/m groep 8...dus zo leuk mogelijk houden. En een goedemorgen, vriendelijke lach is wat je op z'n minst kan doen. Verder heb ik met wat moeders een groepsappje, heel handig en gezellig . Leuk stukje X

 • #4

  Vlijtig Liesje (maandag, 16 januari 2017 13:43)

  Ik ben de mama die meestal alleen stond.

 • #5

  Mireille | Treinkaartjes-actie.nl (maandag, 16 januari 2017 14:01)

  Toch wel een combinatie van de Sociale mama, af en toe haast mama en mijn kind is de beste (haha).

 • #6

  Els (maandag, 16 januari 2017 17:14)

  Ik ben zelf geen mama, maar je omschrijvingen zijn goed dat ik er ook mensen in herken ;-).

 • #7

  Marieke (maandag, 16 januari 2017 20:23)

  Denk dat ik vanaf vandaag bij de nieuwe mama's die sociaal zijn hoor! Heb met een aantal mama's een praatje gemaakt en er was er zelfs eentje zo lief me te helpen met het vastmaken van mijn Tula.
  Overwinning op mijn onzekerheid :)

 • #8

  Liselotte (maandag, 16 januari 2017 22:30)

  Ik ben denk ik die sociale moeder, die midden in t gesprek achter een ontsnappende peuter aan moet rennen of een ruziende tweeling uit elkaar moet halen �� met de lippenstift van de perfecte moeder, maar zonder naaldhakken!

 • #9

  Kimberly (dinsdag, 17 januari 2017 16:44)

  Hahaha je weet het, nu nog de nieuwe mama. Ik vreet iedere dag m'n onderbroek weer op als ik de beeb wegbreng. Maar.... Ik klets wil met 2 mama's die ik al kende. �