Hoe volg ik andere bloggers?

Dat ik zelf gek ben op bloggen is natuurlijk niet gek met mijn eigen blog.

Maar ik vind het ook heel erg leuk om andere bloggers te volgen en artikelen te lezen. Meestal pak ik in de ochtend een lekker kopje koffie erbij en ga ik even een rondje blogs lezen.

Maar hoe volg ik nu die andere bloggers?

Best lastig want het zijn er best een hoop!

Vandaag vertel ik het. Lees je mee?

Instagram

Instagram is mijn favoriete social media kanaal. Ik vind het super leuk om zelf dingen te posten maar ook om een kijkje te nemen in andere hun leven.

Veel bloggers posten een foto als zij een nieuw artikel hebben geplaatst.

Leuk vind ik dat want zo weet ik dat ik weer een bezoekje moet brengen!

En wat ik dan helemaal leuk vind aan Instagram is dat je zo ook ziet wie er achter een blog zit! Een gezicht bij de teksten zeg maar :)

 


Twitter

De laatste tijd lees ik vaak dat Twitter uit zou zijn.

Nou ik kan je vertellen dat dit onder de bloggers niet zo is hoor! Ook ik maak gebruik van Twitter en post regelmatig iets als wij bijvoorbeeld iets leuks aan het doen zijn maar ook als er weer een nieuw artikel online staat.

Zo doen andere bloggers dat ook en kan ik weer lekker lezen.

Dus bloggers, gewoon Twitter blijven gebruiken hoor!

BlogLovin


BlogLovin is eigenlijk mijn favoriet.

Hier kan je bloggers volgen en zo krijg je als zij een nieuw artikel plaatsen dit op jouw tijdlijn te zien. Ideaal vind ik dat want zo heb ik al mijn favoriete blogs bij elkaar.

Als ik dus 's ochtends met mijn koffietje op de tablet zit scrol ik mijn tijdlijn van BlogLovin door en kan ik een voor een alle nieuwe artikelen lezen.

I love it!

Pinterest

Pinterest gebruiken voor mijn blog snapte ik eerst nog niet zo goed. Niet dat ik geen Pinterest gebruikte maar dit deed ik meer om zelf van alles op te slaan.

Kijk trouwens hier even als je niet precies weet hoe Pinterest werkt!

 

Nu ik even bezig ben met bloggen krijg ik in de gaten dat je ook hier je eigen artikelen kan op promoten en andere bloggers kan volgen.

Ik ben al aan een aantal leuke borden toegevoegd wat echt heel handig is want ook dit is eigenlijk een overzicht van nieuwe artikelen.

Heb je dus ook een blog maar gebruik je daar nog geen Pinterest voor? Dan zou ik daar zeker verandering in brengen!

Nieuwsbrieven

Normaal gesproken ben ik niet zo dol op nieuwsbrieven, erg vervelend als je hele inbox vol zit met allemaal reclame.

Nieuwsbrieven van bloggers vind ik wel heel erg leuk om te lezen! Ik hou er van om op de hoogte te blijven als een blogger bijvoorbeeld een nieuwe rubriek heeft op haar blog.

Ook krijg ik van sommige bloggers een mailtje als zij weer een nieuw artikel hebben geplaatst, erg handig maar niet van te veel bloggers anders raakt de inbox alsnog erg snel vol.

Ik ben natuurlijk ook via bovenstaande kanalen te bereiken.

Volg je mij al op?:

 

Instagram

Twitter

Pinterest 

Bloglovin

Op welke manier volg jij andere bloggers?

Commentaar schrijven

Commentaren: 8
 • #1

  Marieke (zaterdag, 14 januari 2017)

  Wat leuk om te lezen. Ik volg ook veel bloggers en gebruik daar ook instagram en twitter voor. Al is die laatste ook vaak een uitlaatklep voor me als ik snel iets kwijt wil over werk of familie.
  Bloglovin heb ik wel, maar doe er te weinig mee. Stom eigenlijk, want krijg lang niet altijd alles mee op Instagram. Dus een goede tip om die eens toe te voegen aan mijn beginpagina van mijn telefoon.
  Pinterest gebruik ik nooit om bloggers te volgen, maar heb al meer bloggers gezien die dat doen. Zal me er eens in verdiepen.
  Ik gebruik Facebook ook nog om bloggers te volgen en uiteraard mijn blogs te delen.

 • #2

  Melanie (zaterdag, 14 januari 2017 08:57)

  Leuk om te lezen. Ik gebruik ook graag facebook . Al begin ik Instagram steeds leuker te vinden. Google+ heb ik omdat het je hoger in de google zoekmachine zet. ( altans dat wordt beweerd) ik snap nog niet helemaal hoe dat werkt.. Ik ben nu een plan van aanpak aan het schrijven voor mijn sociale media. Bloglovin gebruik ik nog maar net. Idd makkelijk om bloggers bij te houden. Ik moet nog even mijn weg hier in vinden.

 • #3

  Linda (zaterdag, 14 januari 2017 09:17)

  Ik moet zeggen dat Instagram en ik nooit echt vrienden zijn geworden. Ik gebruik het wel, maar niet heel veel. Ik kijk wel altijd foto's (want ja, fotograaf he). Maar Twitter vind ik wel fijn, en Facebook ook... alleen niet als alle blogs mijn tijdlijn vervuilen ;)
  Bloglovin' heb ik nooit echt begrepen. Ik heb het wel, dus misschien moet ik me er meer in verdiepen. Ik volg je nu in ieder geval :)

 • #4

  Ilse van Kreanimo (zaterdag, 14 januari 2017 09:36)

  Ik heb me bijna nergens ingeschreven voor een nieuwsbrief en verstuur er zelf ook geen.
  Ik vraag me echt af of dat veel bekeken zou worden.

  Twitter heb ik eigenlijk nog niet zo lang 'echt ontdekt' en ja, de bloggers gebruiken het (nog) wel hè.

  Bloglovin heb ik ook, toch gebruik ik het te weinig.

 • #5

  Els (zaterdag, 14 januari 2017 10:02)

  Alle kanalen gebruik ik ook. Tevens heb ik een favorieten lijstje op mijn computer :-).

 • #6

  Cynthia (zaterdag, 14 januari 2017 18:41)

  Ik volg bloggers via instagram, Facebook en een beetje via twitter. Van bloglovin maak ik niet zo gek veel gebruik.. Leuk artikeltje! X

 • #7

  Pauline Van De Hoef (zondag, 15 januari 2017 16:24)

  Leuk stuk!
  Ik ben net begonnen met bloggen en gebruik alleen nog maar Facebook en Twitter. Misschien wel handig om insta e.d. ook te gaan gebruiken, bedankt voor de tips!

 • #8

  Dewi (maandag, 16 januari 2017 11:15)

  Ik volg veel via insta, FB, Bloglovin doe ik niet zoveel mee. Twitter soms, vind ik wel leuk, maar vergeet het soms. Het kost allemaal veel tijd dat wel. Ik vind insta het leukst. Fb gebruik ik zelf voor m'n post, maar ik lees ook veel via FB via de groepjes etc.