Een Shih Tzu de perfecte gezinshond

Afgelopen weekend was ik heerlijk aan het wandelen met mijn kinderen en onze lieve hond Jessy. Ik besefte mij ineens dat ik heel erg blij ben dat wij Jessy in ons gezin hebben en dat iedereen eigenlijk een Shih Tzu zou moeten hebben 

De mensen die mij op Instagram volgen weten inmiddels wel hoe onze Jessy er uit ziet maar omdat ik zo gek op haar ben wilde ik toch ook een keer een blog over haar schrijven.

Een hondje? Goed over nadenken!

Voordat wij 4 jaar geleden een hondje wilde hebben wij daar heel erg goed over nagedacht. Een hond is natuurlijk niet zomaar iets en neemt heel veel tijd in beslag.

Vroeger ben ik thuis opgegroeid met Labradors. Super lieve honden maar toch ook wel een beetje groot en vaak ook zo lomp. Met kleine kindjes vond ik dit niet zo handig. Wat ik ook altijd een nadeel vond was de vreselijke haar uitval!

Ik wist dus al gauw dat het geen Labrador zou worden. Maar wat dan wel?

Kleine hondjes vond ik altijd wel schattig maar vaak ook zo fel en blafferig.

Maar goed, dat felle en blaffen ligt ook wel aan de opvoeding toch?


Welk hondje moet het worden?

Ik wist dus gauw dat het een klein hondje zou worden en dat ik veel tijd en een aandacht zou gaan besteden aan de opvoeding van ons nieuwe hondje. Het gaat mij niet gebeuren dat ik ook zo’n zenuwachtig hondje krijg!

Ik wil immers een hondje waar ik lekker mee kan wandelen, die los kan wandelen en dan ook gewoon meteen weer terug komt als je hem roept.

Na veel zoeken en onderzoek gedaan te hebben kwam ik op het ras Shih Tzu.

Kleine hondjes, geen haaruitval (moeten wel getrimt worden) en staan bekend om hun lieve en zachte karakter.

Dit is het wist ik meteen, het word een Shih Tzu.

 

Uit eindelijk een nestje gevonden bij hele lieve mensen en toen ons pupje 9 weken oud was mochten wij haar ophalen.

Super klein was ze ongeveer net zo groot als mijn hand en zooooo schattig!

Vanaf dag 1 waren wij allemaal super gek op ons pupje die wij Jessy genoemd hadden. Ze was heel erg lief en ook super snel zindelijk.

Maar ik wist ook dat ik vanaf dag 1 moest beginnen met de opvoeding, en dat deed ik. We hebben een puppy cursus gevolgd (waar Jessy de aller kleinste was maar het aller beste luisterde)

En iedere dag was ik continu bezig met de opvoeding van de hond.

Al die tijd die ik in onze hond gestoken heb heeft geholpen! Want nu 3 jaar later genieten wij nog steeds iedere dag van een super goede opgevoede hond.

Ze loopt altijd los en luistert perfect. Binnen doet zij ook geen dingen die niet mogen en wat ik het aller belangrijkste vind.

Jessy is de beste vriend van alle 3 mijn kinderen!


Tips voor het uit zoeken van een hond

Doordat ik dus van te voren goed onderzoek heb gedaan en precies wist wat ik wilde met een hond is onze Jessy nu de perfecte hond.

 

Hierbij wil ik een aantal tips geven voor iedereen die op zoek is naar de perfecte gezinshond!

Neem een Shih Tzu (hahah nee hoor dat is een grapje)

 

 • Zoek een ras dat goed bij het gezin past, kijk hierbij van te voren goed wat je met een hond wil want ieder ras heeft andere behoeftes
 • Lees van te voren veel boeken over opvoeding, echt zorg dat je weet wat je moet doen voordat je de pup in huis haalt. (boeken van Cesar Millan zijn mijn favoriet, je kan natuurlijk ook zijn programma’s bekijken. Cesar Millan vind het belangrijk dat je de denkwijze van een hond goed begrijpt, pas dan kan je een hond goed opvoeden)
 •  Wees consequent! Nee is Nee iedere dag opnieuw, wees duidelijk tegen een pup net als tegen een kind
 • Zoek een goed nestje uit. Helaas zijn er veel broodfokkers waar hele verschrikkelijke dingen gebeuren. Zorg dat je een pupje uit een goed nestje kiest. Het beste is als papa en mama ook allebei aanwezig zijn
 • Besteed heel erg veel tijd en aandacht aan de pup. Werk je dus veel en ben je weinig thuis dan is het waarschijnlijk niet zo goed idee een pup te nemen.
 • Luistert je pup niet? Dan ligt dit echt aan jezelf! Opvoeden kost heel erg veel tijd, iedere hond kan gehoorzaam zijn maar dit begint bij een goede opvoeding dus bij jou zelf.

Een goede opvoeding van een hondje is dus erg belangrijk!

Wij zijn nog steeds iedere dag heel erg blij met Jessy en zijn heel gek op haar.

Hebben jullie ook een hond? Of denken jullie na een hondje te nemen?

Commentaar schrijven

Commentaren: 8
 • #1

  Melanie (vrijdag, 13 januari 2017 08:59)

  Ik wilde al eeuwen een hond. Totdat ik de hond van de buren twee weken te logeren had. Lief beest. Maar ik was meteen genezen. Dat vroeg opstaan en uitlaten. Laat naar bed omdat het beestje er nog uit moet. Ik hou van dieren. Maar ik ben na jaren weer dierloos � en ik vind het prima zo. Ik mis het wel een dier in huis. Maar op dit moment heb ik mijn handen vol aan mijn gezin. Als ik ooit een grote tuin hen dan wil ik wel weer dieren. En zeker ook een hond. Past nu gewoon niet in ons gezin. Ik wil al jaren een schapendoes, bobtail. Of cocker speniel. Zolang ik daar nog niet uit ben wacht ik wel.

 • #2

  MamaIssues (vrijdag, 13 januari 2017 09:36)

  Het is inderdaad ook goed om te kijken of een hond wel past. Als je het te druk hebt, geen plek etc dan is het sowieso niet verstandig..
  Ons hondje Jessy is zo klein die pas overal tussen :)
  Wie weet win je ooit de loterij koop je een prachtige villa met hele grote tuin en een schapendoes :D

 • #3

  Vlijtig Liesje (vrijdag, 13 januari 2017 10:59)

  Jaaaa, wij hebben ook een shih=tzu! Vorig jaar gekocht via marktplaats. Onze Trixie was toen al zeven en is een mengeling Shih Tzu en iets anders.

  Ze is een enorm schatje, en we kunnen niet meer zonder haar.

 • #4

  Denise (vrijdag, 13 januari 2017 11:07)

  Dankjewel voor de tips en heb hier zeker wat aan voor ons volgende hond. Wij hebben onze Dug via een stichting die honden redt uit het buitenland. Dug komt uit Roemenië en is echt een hele angstige hond. Als we wisten waaraan we begonnen hadden we echt een hond gewoon uit Nederland gekozen.

 • #5

  Cynthia (vrijdag, 13 januari 2017)

  Ja, en of wij een hondje hebben. Een vlinderhondje en het ras heeft mijn man uitgezocht. Ik ben echt helemaal dol op dit schatje en inderdaad: je dient er super veel tijd in te steken. En nu ze een jaar is, hebben we geen kind aan Abby. Ze is heel lief en gehoorzaam. Ik vind jouw hondje ook echt een heerlijk schepseltje. Wat fijn dat je er zo van geniet. Een hond in huis is zo gezellig. ❤️❤️

 • #6

  Dewi (vrijdag, 13 januari 2017 16:45)

  Nee wij hebben geen hondje (wel 2 cavia's;)) de meiden zouden wel heel graag een hondje willen, maar dat gaat hm niet worden. Ik vind honden (niet allemaal) wel leuk, maar kost veel tijd en energie zijn net kids;)

 • #7

  Nicole (zaterdag, 14 januari 2017 08:34)

  Wij hebben twee golden retrievers. De eerste kregen we als pup toen ik zwanger was van de eerste en de tweede zo rond Fay haar eerste verjaardag. Ze zijn groot en haren veel maar lomp zijn ze eigenlijk nooit in de buurt van ons dochtertje. Wel ben ik heel benieuwd hoe t straks met de 2e gaat.. maar vast wel goed!

 • #8

  Michelle - Momoftherebels (zondag, 15 januari 2017 14:33)

  Wat lief! wij hebben geen hondje,mijn man zou het wel heel graag willen maar ik liever niet haha