Recept: Slagroom taart

De laatste tijd ben ik graag aan het bakken, misschien omdat al mijn creaties goed lukken dat het motivatie geeft om meer te bakken?

Ik heb vorige week weer een heerlijke taart gemaakt, dit keer een slagroom taart!

Super lekker, niet moeilijk en zeker de moeite waard om met jullie te delen.

Dus hier het recept!

Wat heb je nodig?

- 5 eieren (op kamertemperatuur)

- 150 gram suiker

- 1 zakje vanille suiker

- 150 gram bloem

- aardbeien jam

- een mes puntje zout

- 500 ml slagroom (verse slagroom die je zelf nog moet kloppen)

- fruit voor decoratie (ik had gekozen voor mandarijntjes maar dit kan natuurlijk ook ander fruit zijn)

- Biscuitjes of hageslag kan ook!


Hoe maak je de slagroomtaart?

Stap 1:
Zorg ervoor dat je eieren op kamertemperatuur zijn. Haal ze dus op tijd uit de koelkast!

Zet de oven alvast op 150 graden aan zodat die goed kan voor verwarmen.

 

Stap 2:

Doe de eieren, de suiker, het zakje vanille suiker en het snufje zout in een kom. Mix dit met een mixer op de hoogste stand zeker 10 minuten!

Zo wordt het mengsel heel mooi luchtig

 

Stap 3:

Zeef de bloem door het mengsel, gebruik hier een houten lepel voor! Zo zorg je ervoor dat het mengsel luchtig blijft. Doe dit dus heel rustig en zorg dat er geen klontjes in komen.

 

Stap 4:

Vet de bakvorm heel goed in en gebruik voor de bodem bakpapier.

Daarna kan je voorzichtig het mengsel in de bakvorm doen. 

De taart moet ongeveer 40 minuten in de oven.

Gebruik een sateprikker om te kijken of de taart gaar is, als er geen deeg aan de sateprikker blijft zitten is de taart gaar.

 

Stap 5:

Laat de taart heel erg goed afkoelen!

Ik heb er zelf voor gekozen om de taart een dag van te voren te maken, dan een nacht af te laten koelen en de taart dan pas uit de vorm te halen.

Als de taart helemaal afgekoeld is kan je hem voorzichtig uit de vorm halen.

Snij daarna de taart met een goed groot mes door (horizontaal)

Doe dit 2 keer zodat je het ene deel kan vullen met jam en het andere deel met slagroom

 

Stap 5:

Klop de slagroom en vul de onderste laag van de taart met slagroom.

Het bovenste deel met jam

Besmeer vervolgens de hele taart met slagroom dus ook de zijkanten goed

 

Stap 6:

Bekleed de zijkant van de taart met gekruimelde koekjes of met hagelslag

Bovenop de taart mooie toefjes slagroom en lekker fruit erop

Klaar is de taart!

Ben jij ook zo gek op slagroom taart?


Commentaar schrijven

Commentaren: 3
  • #1

    Els (woensdag, 04 januari 2017 18:45)

    En ik had al zo'n zin in iets lekkers :-).

  • #2

    Dewi (vrijdag, 06 januari 2017 09:09)

    Ohhhh!!! Lekker! Dacht altijd dat zo'n taart moeilijk te maken was, maar volgens mij wel tedoen, sla ik ook weer op ;)

  • #3

    Esmeralda (zaterdag, 07 januari 2017 15:32)

    Deze moet ik echt een keer maken, nu nog niet want ben sinds deze week weer begonnen met diëten. Maar man wat zou ik dit nu graag lusten.