Recept: Heerlijke Chocotaart

Een held in bakken ben ik niet maar ik vind het wel altijd super leuk om te doen.

Meestal kom ik niet verder als een cake bakken, cupcakes of koekjes met de kinderen.

Nu zag ik een recept in de Allerhande van Albert Heijn van een heerlijke chocotaart.

Deze zag ik en ik dacht dat moet ik ook kunnen! 

Dus hup schort voor en proberen maar.

Het recept heb ik zelf aangepast dus het is uit eindelijk toch echt mijn eigen taart geworden.

Vandaag deel ik het recept van deze heerlijke taart met jullie.

Wat heb je nodig?

  • 225 gram roomboter (want met roomboter wordt je taart toch echt wel het aller lekkerste)
  • 200 gram pure chocolade
  • 4 eieren
  • 250 gram donkere basterdsuiker
  • 150 gram kristalsuiker
  • 270 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 40 gram cacaopoeder
  • 500 gram mascapone
  • 4 grote eetlepels aardbeienjam
  • Poedersuiker
  • 100 gram chocolade glazuur( van dr oetker)
  • 2 springvormen en bakpapier

Hoe maak je deze lekkere taart?

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 170 graden (let op dit is op normale stand niet op hetelucht)

Doe op de bodem van de springvormen alvast het bakpapier en vet de vormen goed in.

Smelt de boter en de chocolade in een steelpannetje.

Goed blijven roeren. Als het goed warm is kan je het gas alvast uit zetten want de rest smelt dan vanzelf wel verder.

 

Stap 2:

Mix de eieren, basterdsuiker en de kristalsuiker ongeveer 8 minuten zodat het een luchtige massa wordt. Zeef dan de bloem, cacao poeder en uit eindelijk ook de bakpoeder door het mengsel heen.

Let op dit moet je dus niet mixen maar met een houten pollepel doen! Zo blijft het een luchtige massa.

Als laatste spatel je het chocolademengsel er doorheen..

Verdeel de massa over de 2 springvormen en bak het ongeveer 40 minuten.

Daarna in de vorm laten zitten en ongeveer nog 3 uur laten afkoelen. De vorm er pas afhalen als het echt helemaal afgekoeld is.

 

Stap3:

Neem de taarten uit de vorm.

Leg er eentje op een platte school en doe dan de ring er weer omheen (zodat je de mascapone er netjes op kan doen)

Doe vervolgens de Mascapone in een kom en meng de jam erdoorheen. Even proeven of je het goed op smaak vind anders doe je er gewoon nog wat extra jam bij :)

Schep het mengsel op de taart en druk vervolgens de andere taart er op.

Haal daarna de ring er weer vanaf en strijk de zijkanten mooi glad.

 

Stap 4:

Doe in een kom gekookt water en leg het zakje met chocoladeglazuur erin. Dit moet er ongeveer 10 minuutjes in liggen.

Haal het er dan uit en kneed het nog even. Knip het hoekje van het zakje en schenk dit over de taart. Zorg dat het er ook een beetje over heen druipt dit staat leuk!

Laat het vervolgens weer goed afkoelen.

Als het helemaal afgekoeld is kan je poeder suiker er over heen strooien.

 

Je kan er eventueel nog lekker vers fruit opleggen. Dit staat natuurlijk wel erg leuk!

Ik moet wel zeggen dat de taart erg vult! Het verse fruit is dus niet echt nodig

Ga jij dit lekkere recept ook maken? Eet smakelijk! Dat wordt smullen


Commentaar schrijven

Commentaren: 3
  • #1

    Cynthia (vrijdag, 23 december 2016 12:53)

    Oh deze ziet er verrukkelijk uit zeg!

  • #2

    Vlijtig Liesje (vrijdag, 23 december 2016 13:40)

    Hij ziet er prachtig uit! Maar voor mij is de ingrediëntenlijst iets te lang.

  • #3

    Dewi (dinsdag, 27 december 2016 09:00)

    Deze lijkt mij zo héérlijk! Ik hem bewaard op Pinterest. Ben gek op choco dus ga em binnenkort zeker maken