Ode aan de Puckababy

Mijn dochter sliep toen zij nog baby was altijd als een roosje en overal. Ik hoefde haar maar ergens neer te leggen en ze ging heerlijk slapen.  Dit deed zij zowel overdag als ’s nachts. Heerlijk was dat! Ik was heel erg verwend met haar, een super makkelijke baby.

Toen kwam mijn tweede kindje en werd het allemaal een beetje een ander verhaal. De eerste paar dagen was hij best rustig.

Hey dacht ik, zo fijn weer een rustige baby!

Maar helaas dit veranderde en ineens huilde hij heel erg veel! Ik werd er heel erg wanhopig van. Bij het consultatiebureau vroeg ik om raad, en zeiden ze: Het zullen wel krampjes zijn gaat echt wel weer over.

Hmmm ik had het gevoel dat het geen krampjes waren, of nou ja misschien ook wel een beetje maar dit was het niet alleen.

 

Ik zag dat hij heel erg druk was. Altijd aan het zwaaien met zijn armpjes en ook zijn beentjes lagen nooit eens rustig.

Hij hield zichzelf wakker! Hij viel wel bij mij in slaap als hij lekker op mijn borst lag maar zo kan je natuurlijk niet altijd zitten.

 

Ik ben toen eens rond gaan surfen op internet (wat zouden wij toch moeten zonder internet!)

En kwam toen op de site van Puckababy

Ik ging me hier eens in verdiepen en dit leek mij misschien wel de oplossing! Ik had hier eigenlijk nog nooit van gehoord, wel van inbakeren maar dit is eigenlijk een soort slaapzakje waar de armpjes ook in zitten.

Omdat de Puckababy best prijzig is heb ik nog wat verder reviews gezocht en eigenlijk waren deze allemaal positief.

Ik was om en bestelde de Puckababy Piep, dit is de variant voor de allerkleinste. Je hebt namelijk verschillende maten.

 

De volgende dag was de Puckababy binnen en natuurlijk gingen wij hem meteen proberen. De eerste keer was een groot drama!

Wat denk je zelf? Als je ineens opgesloten word in een zak en je armen niet meer kan bewegen?

Maar ik hield vol! En na een paar uurtjes door te hebben gebracht in de Puckababy was mijn kleine mannetje heel rustig! En het belangrijkste HIJ SLIEP!!

 

Wat een verademing zeg! Hij was al die tijd gewoon oververmoeid!

Hij heeft tot ongeveer 4 maanden in de Puckababy geslapen. Toen heb ik het langzaam afgebouwd. Eerst overdag zonder Puckababy en daarna ook ’s nachts. Dit was gelukkig geen probleem.

Toen kwam mijn derde kindje, weer zo’n druk mannetje, dus eigenlijk vanaf het begin meteen in de Puckababy. En jawel hoor het hielp weer! Vanaf 6 weken sliep hij al de hele nacht door en ook overdag lag hij heerlijk in zijn eigen bedje zijn dutjes te doen.

Nou moet ik eerlijk zeggen dat het afkicken om het maar even zo te noemen voor hem een stukje lastiger was en hier heb ik iets langer over gedaan dan bij mijn andere zoon, maar de aanhouder wint en hij was ongeveer na 5 maanden rustig genoeg om zonder de Puckababy te slapen.

Wat is een Puckababy precies?


Het Puckababy® inbakerslaapzakje is de oplossing wanneer je een onrustige baby hebt die veel huilt, moeilijk in slaap valt en ook al snel weer wakker wordt. Inbakeren kan dan helpen, maar is in veel gevallen niet nodig. Ook artsen die het strakke inbakeren afraden, bevelen het inbakerslaapzakje van Puckababy® wel aan. Het slaapzakje zit als een fraai, lief coconnetje om de baby heen. Het biedt toch de geborgenheid die de baby nodig heeft om goed te kunnen slapen maar zit niet strak en is warmte regulerend. Voor ouders is dit niet zo’n grote stap. Het ziet er mooi uit en het bouwt gemakkelijk af.

Hoe werkt het?

Binnenin de Piep zit een buikband die de baby veilig op de plaats houdt. De baby kan daardoor niet naar beneden schieten. De lichte druk van de buikband biedt ook extra verlichting bij darmkrampjes. De armpjes liggen losjes over de buikband, maar blijven binnenin het zakje. De rits aan de zijkant wordt gesloten en door het knopen van de lintjes onder de voetjes wordt het slaapzakje op maat gemaakt. En zo vormt het zich een mooi en aangenaam coconnetje om de baby heen.

Bron: Puckababy

Ben je dus net mama, en net als ik hopeloos omdat je echt niet meer weet hoe je jouw baby nou stil moet krijgen?

Neem dan zeker eens een kijkje op de site van Puckababy. Deze zijn overigens ook bij Prenatal verkrijgbaar.

Twijfel je nog en wil je graag nog wat meer tips of adviezen van mij? Stuur dan een mailtje: info@mamaissues.nl

Dit was mijn ode aan de Puckababy wat mij betreft een echte must have!


Wat is jullie must have voor nieuwe mama's?

Commentaar schrijven

Commentaren: 0