Zwanger door pil heen

Zwanger door de pil heen? Ja dit kan dus echt!

Je hoort wel eens verhalen over vrouwen die door de pil heen zwanger raken en dan geen idee hebben dat ze zwanger zijn. Soms zelfs tot het einde van hun zwangerschap en dan komen ze er op het laatste moment pas achter.

Dit gebeurde mij ook, ik kwam er gelukkig niet zo laat achter maar ik raakte wel door de pil heen zwanger.

 

 


Mijn middelste zoon was al 2 jaar en ik was keurig netjes aan de pil.

Ik slikte mijn pil iedere dag rond de zelfde tijd, want dan werkt hij het beste. Ik had zelfs een app gedownload,
Pill reminder. Super handig je krijgt dan iedere dag op de tijd dat jij instelt een melding. Als je strip afgelopen is geeft hij dit ook aan en op de dag dat je weer moet beginnen met de pil krijg je weer een melding.

Kan dus niet mis gaan en zo slik je de pil iedere dag netjes op tijd.

Ik was hier dus heel netjes in. Toen kwam er een periode dat ik telkens heel erg misselijk was. Bij alles wat ik deed kreeg ik van die misselijkheidsvlagen. Super vervelend maar als ik dan een slokje water dronk ging het wel weer over.

Dit was overigens niet alleen in de ochtend maar de hele dag door.

Helaas ging dit gevoel niet weg maar werd het alleen maar erger waardoor ik besloot een afspraak te maken bij de dokter.

 

De dokter stelde een aantal vragen en gaf toen aan dat het misschien wel door de pil kon komen. Ook al slik je de pil al een tijd soms kan je lichaam dan ineens raar gaan reageren op de hormonen die in zo’n pil zitten.

Oke, mooi dacht ik als dat het probleem is geef mij dan maar een andere pil.

Zo gezegd zo gedaan, ik kreeg een nieuwe pil.

 

Na ander halve week uitproberen hielp het helemaal niet, sterker nog het werd alleen maar erger!

Er kwam ook nog eens vermoeidheid bij… En toen begon er een belletje te rinkelen! Die vermoeidheid kwam mij heel bekend voor van mijn andere zwangerschappen.

Ik kreeg de kriebels en dacht bij mijzelf, dit kan toch niet waar zijn?! Ik kocht een zwangerschapstest en deed hem direct.

Ik hoefde niet eens te wachten, binnen een paar seconde was de test knal positief!!!

Je begrijpt dat ik best even bij moest komen van wat ik te zien had gekregen!

 

Ik wilde altijd een derde kindje maar dit was nog niet gepland dus ik schrok best een beetje.

Dit duurde niet heel erg lang en ik vond het al vrij snel heel erg leuk.

Maar toen kwam natuurlijk de vraag, hoe lang ben ik dan zwanger? Ik had echt waar geen idee omdat ik ook gewoon nog een bloeding had gehad.

Ik heb de verloskundige gebeld en die gaf aan dat het, het beste was  om zo snel mogelijk een echo te maken. Gelukkig mocht ik de volgende dag al komen.

 

Super zenuwachtig was ik!

De mevrouw die de echo maakte deed het apparaat op mijn buik en zei meteen, dit babytje is niet pas een paar weken hoor!

Na een paar metingen was hij al 14 weken!!!

Ik heb dus de hele eerste 3 maanden niet bewust meegemaakt. Dit vond ik eigenlijk niet zo heel erg, de eerste periode is toch eigenlijk altijd heel erg spannend en deze had ik meteen overgeslagen.

Met de baby was alles goed en hij groeide gewoon goed.

Nu is mijn kleine mannetje al 1.5 jaar oud en ben ik super trots op hem!

Met dit artikel wil ik vertellen dat je dus zeker wel zwanger kan raken ook al slik je keurig netjes de pil!

 

Heeft iemand dit ook meegemaakt? Hoe kwam jij er uit eindelijk achter?


Commentaar schrijven

Commentaren: 10
 • #1

  Melanie (woensdag, 14 december 2016 08:32)

  Ik kwam er bij mijn oudste pas met 16 weken achter. De eerste maanden had ik niks door. Drie testen waren negatief dus dacht ik er niets bij. Totdat mijn moeder een opmerking maakte. Mijn altijd zo platte buik begon een bolling te krijgen. Toen toch maar naar de huisarts. En ja hoor zwanger. Door naar de verloskundige. Ik was al 16 weken zwanger. Verrassing het is een jongen. De vader in kwestie wilde er niks mee te maken hebben. Ik stond er dus alleen voor. Weghalen was geen optie. Hij is mijn mooiste cadeau die ik maar kon krijgen.

 • #2

  Vlijtig Liesje (woensdag, 14 december 2016 08:35)

  Jeetje, dat lijkt me best een schok zeg! Zo klinkt de pil niet erg betrouwbaar....

 • #3

  MamaIssues (woensdag, 14 december 2016 09:02)

  Jeetje na 16 weken zwangerschap dat is inderdaad echt heel erg laat! Schrik je ook zeg!
  Het kan onverwacht komen maar een geschenk is het zeker :)

  De pil is inderdaad niet altijd betrouwbaar.... Erg goed opletten is dus belangrijk!

 • #4

  Www..juflisanneblog.nl (woensdag, 14 december 2016 14:27)

  Gedsie, ik wordt altijd een beetje naar van deze verhalen. Ik slik ook netjes de pil, maar dat zegt dus niet altijd alles. Heb je ook nare reacties gekregen toen je vertelde dat je de pil juist gebruikte? Kan me voorstellen dat mensen niet willen geloven dat je door de pil heen zwanger kan raken.

 • #5

  MamaIssues (woensdag, 14 december 2016 14:34)

  Gelukkig heb ik hier nooit negatieve reacties op gehad! Het gebeurd echt maar niet vaak hoor !
  Echt zorgen om maken zou ik niet doen :)
  Gewoon netjes door blijven slikken!

 • #6

  Cynthia (woensdag, 14 december 2016 16:33)

  Heb je ook al zo'n groot kind? Bizar, dan ben je erg vruchtbaar!! Ik heb er gelukkig nooit mee te maken gehad. Xxx

 • #7

  els (woensdag, 14 december 2016 17:51)

  Wat een verrassing! Gelukkig was het kindje welkom :-).

 • #8

  Liselotte (woensdag, 14 december 2016 20:01)

  Joh wat een verrassing! Goed dat je er over schrijft want mensen roepen altijd snel dat iets niet kan, als ze het zich niet kunnen voorstellen. Onopgemerkte zwangerschap tot aan de bevalling is ook zo iets dat dus écht kan. Mijn derde zwangerschap was ook een verrassing trouwens en nog een grotere verrassing was toen we bij de echo zagen dat het een tweeling was :D

 • #9

  Dewi (woensdag, 14 december 2016 20:54)

  Jeetje dat lijkt mij wel een shock hoor! Gelukkig wou je nog een 3e, maar gelukkig kon je snel aan het idee wennen. Ik lees het altijd best vaak, door de pil zwanger worden, maar de kans schijnt toch heel klein te zijn. Ik snap de je best blij was dat je de 1e 3 mnd niet bewust heb meegemaakt. Zo'n onzekere tijd..

 • #10

  Ilse van Kreanimo (dinsdag, 27 december 2016 10:55)

  Volgens mij ben ik ook zo een pilbaby, mijn moeder heeft het nooit willen vertellen.
  Maar ik was niet gepland, kwam 16 jaar na mijn zus!