Mommy Monday hoe verzorg ik mijn haar

In de ochtend heb ik nooit heel erg veel tijd om veel aan mijn uiterlijk te doen, ik moet dan mijzelf aankleden, make up op doen, haar kammen en netjes maken en dan nog 3 kinderen aankleden. Echt lang voor de spiegel staan doe ik dus ook niet.

Maar als mijn kinderen 's avonds op bed liggen vind ik het heerlijk om in de badkamer te tutten. Lekker een maskertje op, wenkbrauwen epileren etc.

 

Omdat ik lang haar heb heeft dit ook best wat verzorging nodig, vandaag deel ik met jullie hoe ik mijn haar verzorg.

Hoe draag ik mijn haar het liefst?

Met kinderen vind ik het niet heel erg praktisch om mijn haar los te hebben. Iedere keer die haren voor mijn ogen dat irriteert mij altijd. Of mijn kleine dreumes die ineens zin heeft om hard aan mijn haar te trekken... Je begrijpt dus wel, niet zo handig!

Daarom heb ik thuis mijn haar vaak vast in een staart of in een knot.

Maar als ik naar mijn werk ga heb ik geen last van een trekkende dreumes dus dan draag ik mijn haar vaak los, omdat ik dit toch wel het leukste vind staan

 


Hoe vaak was ik mijn haar?

Omdat ik mijn haar dus niet zo vaak los heb, hoef ik het ook niet heel erg vaak te wassen. 2 keer per week is meer dan genoeg.

Ik doe dat dan ook in de avond zodat ik het na het wassen goed kan borstelen en het daarna gewoon op kan drogen. Duurt trouwens wel even voordat mijn haar droog is want ik heb best dik en veel haar!

Welke shampoo en conditioner gebruik ik?

Ik heb heel erg lang gezocht naar een shampoo waar mijn haar en hoofdhuid goed op reageert. Dit was best een hele klus.

Van sommige krijg ik jeuk op mijn hoofd van andere wordt mijn haar heel erg snel vet en weer een ander vind ik gewoon niet lekker ruiken.

Uit eindelijk heb ik de perfecte shampoo voor mij gevonden namelijk Andrelon Anti Roos shampoo.

Deze shampoo vind ik erg lekker ruiken, mijn hoofdhuid reageert er heel goed op en mijn haar wordt ook niet meteen de volgende dag weer vet.

 

Omdat deze shampoo mij zo goed bevalt ben ik ook verschillende conditioners gaan proberen van Andrelon.

Uit eindelijk is het de conditioner met Argan olie geworden.

Deze ruikt echt super lekker! en mijn haar wordt er heel erg zacht van.

Dat is natuurlijk ideaal met lang haar zo kan ik er makkelijk doorheen kammen!

Gebruik ik ook nog andere producten?

Eerst gebruikte ik eigenlijk nooit andere producten.

Nu heb ik de laatste tijd echt super vaak last van statisch haar, heel erg irritant! Ik denk dat dit te maken heeft met het koude weer de afgelopen tijd?

In ieder geval vind ik dat echt niet leuk!

Dus moest ik weer op zoek naar iets wat daartegen helpt.

Omdat ik de Argan Olie conditioner zo lekker vind ruiken en hier ook heel erg zacht haar van krijg heb ik de Argan Olie van Trekpleister gekocht.

Dit kan je op droog of nat haar inbrengen en dan gewoon borstelen

Je haar gaat er heel erg mooi van glimmen en ik heb ook geen statisch haar meer!

Ideaal dus, ow ja en het ruikt ook heerlijk!

Ik ben dus gek op Argan olie en dit werkt heel goed voor mijn haar


Hoe verzorgen jullie je haar? En welke producten gebruik je?

Commentaar schrijven

Commentaren: 9
 • #1

  Cynthia (maandag, 12 december 2016 08:07)

  Om de dag mijn haren wassen en gewoon kammen. That's it!! Mooi haar heb jij!

 • #2

  Liselotte (maandag, 12 december 2016 09:26)

  Ja ik ben ook fan van de arganolie! Ik gebruik die van het Kruidvat eigen merk en vooral voor een van mijn dochters. Zij heeft ook heel statisch haar, helemaal met een sjaal en een muts haha. Verder heb ik van het weekend voor het eerst eens een haarmasker gedaan van de Hema (2 euro maar!) en ik moet zeggen dat ik het verschil wel merk!

 • #3

  MamaIssues (maandag, 12 december 2016 09:54)

  Irritant he dat statische haar! Inderdaad vooral met mutsen en een sjaal erg veel last van!
  Een masker gebruik ik niet, moet ik misschien ook maar eens gaan doen!
  Ik vergeet Hema vaak maar daar hebben ze ook heel veel goede producten!
  Bedankt voor de tip :)

 • #4

  juflisanneblog (maandag, 12 december 2016 17:00)

  Van het koude weer wordt het haar inderdaad statisch. Misschien moet ik deze combinatie ook eens proberen. Ik heb ook lang en dik haar, maar heb nog steeds geen goede shampoo gevonden. Mijn haar is altijd na twee dagen zo vet, dat ik het wel moet wassen. Er is niets vervelender dan rondlopen met vet haar! Wordt jou haar niet vet door de Argan olie?

 • #5

  MamaIssues (maandag, 12 december 2016 18:41)

  Nee ik heb gelukkig geen last van vet haar met de olie
  Maar gebruik ook niet te veel :)
  Zou zeker de shampoo eens proberen is echt heel fijn!

 • #6

  Lobke - Zoet Spul (maandag, 12 december 2016 21:57)

  Leuk om te lezen! Die shampoo is idd super fijn! ☺

 • #7

  Melanie (dinsdag, 13 december 2016 07:31)

  Ik gebruik ook die haarverzachter van andrelon. En op dit moment ook de champoo. Het zorgt er voor dat ik mijn haar kan uitkamen. Ik moet elke dag haarverzachter gebruiken om mijn haar te kunnen uitkammen. Verder gebruik ik cocos olie voor in mijn haar. Ruikt lekker en zorgt er voor de mijn haar er niet droog uitziet. Maar die argan olie ga ik zeker uitproberen.

 • #8

  Vlijtig Liesje (dinsdag, 13 december 2016 09:33)

  Ik gebruik ook argan olie! Het is de enige manier om mijn haar een beetje mooi te houden en niet zo pluizig.

 • #9

  Merel (woensdag, 14 december 2016 13:43)

  Ik ga eens kijken naar die Arganolie voor mijn dochter, die heeft hele mooie krullen maar het klit ook veel.
  Zelf was ik mijn haar met Andrelon kokos boost, maar daar reageert mijn hoofdhuid niet helemaal lekker op. Vervelend! Ik had ooit een favoriet van Elvive, maar die hebben ze inmiddels uit het assortiment gehaald. Daarna nooit meer zo'n fijne shampoo gevonden.