Sunny Sunday

I love the sun

Dat ik als blogger van schrijven hou dat is natuurlijk logisch, maar dat ik super erg van reizen hou en dan voornamelijk naar plaatsen waar altijd de zon schijnt, dat wisten jullie misschien nog niet.

 

Ik heb de opleiding Toerisme gevolgd omdat ik heel erg veel interesse heb in reizen en andere culturen. Ook heb ik een aantal jaar gewerkt in de Toerisme.

En omdat ik dit nog steeds heel erg leuk vind wil ik hier ook over gaan schrijven.

 

Daarom neem ik je vanaf nu iedere zondag mee naar een zonnige bestemming.

 

Lees je mee?


Vandaag neem ik je mee naar: Gran Canaria

Waarom ik zo gek ben op Gran Canaria?

Tijdens mijn opleiding Toerisme moest ik in mijn laatste jaar stage lopen. Dit mocht gewoon in Nederland maar je mocht er ook voor kiezen om naar het buitenland te gaan.

Die keuze was voor mij snel gemaakt! Ik had natuurlijk niet voor niks de keuze gemaakt om Toerisme te gaan studeren.

Via school kreeg ik een stage plek aangeboden op Gran Canaria in een 4 sterren hotel.

Ik was pas net 18 dus best een beetje spannend maar ik zag het helemaal zitten! Lekker 7 maanden in de zon!

 

Daar ging ik dan, ik was er nog nooit geweest maar ik wist dat het wel goed zou komen. 

En dat bleek ook wel!

Tijdens mijn 7 maanden stage heb ik de tijd van mijn leven gehad. Heel veel nieuwe mensen leren kennen, Spaans leren spreken en erg zelfstandig geworden.

Helaas gingen deze 7 maanden veelte snel voorbij en toen ik weer in ons koude kikkerland kwam wilde ik heel erg graag terug.

Ik moest mijn opleiding nog even afmaken maar ik was vast besloten om terug te gaan naar Gran Canaria..

 

Ik ging op zoek naar een baan en had die eigenlijk heel erg snel gevonden. Een paar maanden later zat ik dus weer in het vliegtuig en ging ik terug.

Iets korter dan een jaar heb ik er gewerkt. Nog beter Spaans leren spreken en het echte Spaanse leven leren kennen.

 

Uit eindelijk wilde ik toch wel weer graag terug naar huis. Het is en blijft een eiland, en na bijna 1,5 jaar daar geweest te zijn vond ikd at het tijd werd om terug te gaan.

Ik heb er de tijd van mijn leven gehad en het liefst zou ik ieder jaar terug gaan. Dat doe ik niet want ik vind het veelte leuk om nieuwe plekken op de wereld te ontdekken.

Wat zijn de voordelen van Gran Canaria

 • Altijd mooi weer! 
  In de zomer zijn de temperaturen best hoog maar omdat Gran Canaria een eiland is staat er altijd een aangenaam windje. 
  In de winter liggen de temperaturen tussen de 20 en 25 graden, heerlijk toch?
 • 4 uur vliegen
  Voor het mooie weer hoef je niet uren in het vliegtuig te zitten. De luchthaven van Gran Canaria Las Palmas is maar 4 uur vliegen.
 • Korte transfer tijden
  Na het vliegen is het vaak vervelend om nog heel erg lang in een bus te zitten voordat je bij jouw accommodatie aan komt (helemaal als je met kleine kinderen reist) De transfer tijden in Gran Canaria zijn niet lang, ideaal dus!
 • Mooie accommodaties
  Op Gran Canaria heb je allerlei verschillende accommodaties. Zo kan je kiezen uit super mooie luxe hotels, leuke appartementjes en er zijn ook veel bungalows, voor iedereen genoeg keuze dus.
 • Prachtige stranden
  Bij de Canarische eilanden denken mensen vaak dat er alleen maar zwarte lava stranden zijn. Dit is op Gran Canaria niet het geval. Er zijn mooie zandstranden, en ook de zand duinen van Maspalomas zijn zeker de moeite waard.
 • Vriendelijke mensen
  De inwoners van Gran Canaria zijn erg vriendelijke mensen. Iedereen staat open voor praatje en de meeste mensen spreken ook gewoon Engels.
 • Goede medische zorg
  Je hoopt het natuurlijk niet maar stel je voor dat je op vakantie ziek word, of je breekt je been ik noem maar wat. Dan is de medische zorg op Gran Canaria erg goed.
  Zorg wel dat je altijd een reisverzekering hebt zodat de kosten goed gedekt worden!
 • Veel excursies
  Er zijn erg veel excursies te doen.
  Zo kan je naar het Aqua Parc, dit is een super groot zwem park met allerlei zwembaden en glijbanen, echt een aanrader als je met kinderen op vakantie gaat!
  Een bezoekje aan Las Palmas de hoofdstad van Gran Canaria is ook zeker de moeite waard, veel leuke winkels een mooie haven en een prachtige oude binnenstad.
  Een jeepsafari de bergen in is ook echt heel erg mooi. Gran Canaria lijkt best droog maar hoe dieper je de bergen in gaat hoe groener het wordt, echt wel mooi dus!
  En voor ons vrouwen als laaste lekker shoppen in Vecendario.
  Vecendario is een stad in Gran Canaria waar ze een heel groot winkelcentrum hebben. Zara en Mango zijn mijn favoriete winkels en een stuk goedkoper als bij ons in Nederland. 
  Zeker naar toe gaan dus!

Welke plaats je moet kiezen om te verblijven?

Er zijn verschillende plaatsen waar je kan verblijven. Hier de 4 die ik het leukste vind:

 

 • Puerto de Mogan
  Een klein vissersdorpje in het zuiden van Gran Canaria. 
  Schilderachtige huisjes, een super leuk haventje en allerlei leuke restaurantjes en barretjes. Er worden hier leuke appartementen verhuurd en er zijn ook een aantal mooie hotels.
  Wil je dus in een rustig plaatsje zitten is dit echt een enorme aanrader
 • Meloneras
  Meloneras is echt een toeristen plaats, er zijn mooie winkels een super leuke boulevard en de zand duinenen van Maspalomas zijn erg dichtbij.
  In Meloneras vind je alle mooie en luxe hotels van Gran Canaria. Ben je hier dus naar op zoek dan zit je in Meloneras goed.
 • Playa del Ingles
  Dit is de grootste toeristische plaats van Gran Canaria. 
  In de zomer ook echt wel druk maar ik vind het altijd erg gezellig. Heel veel restaurants en winkels die allemaal verdeeld zijn in verschillende winkel centra. Verschillende accommodaties waar je uit kan kiezen, van all inclusive tot een appartement en ook veel aanbod van bungalows vind je in deze plaats.
  Leuke bestemming ook voor jongeren want het uitgaan in Playa del Ingles is top!
 • Puerto Rico
  Ook Puerto Rico is een vissersplaatsje met een erg leuke haven.
  Vanuit de haven van Puerto Rico vertrekken er excursies om naar dolfijnen te zoeken, echt een aanrader trouwens want langs de kust van Gran Canaria zwemmen super veel dolfijnen!
  Puerto Rico heeft een gezellig winkel centrum en het aanbod van appartementen is hier erg groot.
  Een klein stukje lopen heb je het prachtige witte zandstrand Amadores met helderblauw zeewater. 

Twijfel je nog?

Ik zou zeggen, niet doen!
Gran Canaria is echt een super leuk eiland ook voor mensen die met kinderen op vakantie gaan en in het voor en na seizoen ook prachtig weer, wat wil je nog meer?

 

Heb je nou nog vragen, of wil je tips over accommodaties of excursies? Stuur dan even een reactie op deze blog of mail naar: info@mamaissues.nl

Ik vind het super leuk om je eventueel te helpen!

Lees je volgende week weer mee? Dan is het weer SunnySunday

 

.


Commentaar schrijven

Commentaren: 0